°C 17

Po cijenama stanova Gorica 12. u Hrvatskoj

06.11.2018.

Ivana Ćurić

Prema istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 154 tisuće aktivnih oglasa nekretnina, cijene istih u Hrvatskoj na godišnjoj razini nastavljaju rekordan rast. Tako su cijene stanova na razini cijele Hrvatske više za 7 i pol posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su kuće skuplje za 4 i pol posto.

-Prisutna je velika varijacija u cijenama u ovisnosti o gradovima, no možemo reći kako su visoke cijene pretežito prisutne u gradovima na obali te dodatno u Zagrebu i bližim okolnim gradovima, dok niže cijene ponajviše prevladavaju na istoku Hrvatske. Primjerice, prosječna cijena kvadrata stana u Šibeniku iznosi 1.468 eura, dok

Kvadrat kuće u istom gradu košta 1.271 euro. Istovremeno, cijene kvadrata stanova u Velikoj Gorici i Zaprešiću su 37 posto povoljniji od cijene kvadrata u gradu Zagrebu-ističu iz Njuškala.

Prosječna cijena kvadrata stana u Velikoj Gorici u listopadu je iznosila 1.209 eura, a kvadrat kuće 939 eura.. Tim cijenama Gorica je po cijenama na 12. mjestu gradova s najvećim cijenama nekretnina, a iz Zagrebačke županije skuplje nekretnine ima samo Samobor.

 

(izvor: Njuškalo baza oglasa)