°C 19

Pljačkaši bankomata koristili dosad neviđeno eksplozivno sredstvo, do kazeta s novcem došli iz Konzuma

14.02.2020.

Petar Brnada

Provala u bankomat koja se u srijedu dogodila u Maloj Buni izvršena je do sada neviđenom metodom na našim prostorima, doznajemo jutros iz PP Velika Gorica.

Naime, pljačkaši su u ovom slučaju koristili do sada nepoznatu eksplozivnu napravu čije se djelovanje pokazalo vrlo efikasnim s obzirom da su uspjeli obiti sef s novcem, za razliku od uobičajenih pokušaja provaljivanja u bankomate (poput onih u Starom Čiču) pomoću smjese plinova.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je za sada više nepoznatih počinitelja došlo do trgovine Konzum u čijem pročelju se nalazi ugrađen bankomat nakon čega su prikladnim alatom u unutrašnjost samog bankomata ubacili improviziranu eksplozivnu napravu i istu aktivirali uslijed čega je došlo do eksplozije u unutrašnjosti samog bankomata, a gdje se nalaze kazete sa novcem- rekli su nam u policiji.

Nakon toga, počinitelji su se uvukli u unutrašnjost trgovine, došli do stražnje strane bankomata gdje je došlo do izbijanja vrata kazeta, a iz kojih su potom izvršili krađu novca te se udaljili u nepoznato.

Točna šteta zbog istrage koja je u tijeku za sada još nije potvrđena, ali u svakom slučaju sa sobom su odnijeli više od 100 tisuća kuna.