Novosti Sport Događanja

Pleso: Sutra započinje rekonstrukcija dijela Ulice Petra Zrinskog

30.08.2021. / Redakcija

Ulica Petra Zrinskog u naselju Pleso od sutra ima privremenu regulaciju prometa koja bi trebala potrajati za vrijeme rekonstrukcije dijela ulice do sredine studenoga. Od sutra se za promet zatvara dio od Ulice Jurja Dobrile do Ulice Krste Frankopana koji predstavlja prvu fazu radova obnove ove 750 metara duge ulice.

U prvoj fazi rekonstrukcije ulice radovi će obuhvatiti oko 240 metara prometnice, a cesta će se uredit u punom profilu s proširenjem kolnika na šest metara koji će dobiti oborinsku odvodnju te gradnjom obostranog nogostupa te biciklističke staze. Vrijednost radova je 2,4 milijuna kuna te uključuju i zamjenu postojećeg vodovoda. Radove izvodi tvrtka Mebelt.

Procjena radova cijele ulice Petra Zrinskog na Plesu iznosi oko 7,5 milijuna kuna, a uz već projektirani dio do Plepelićeve ulice koji predstavlja drugu fazu radova još preostaje i uređenje spoja na Plešku ulicu. Zbog suženja koridora ulice, za ovaj dio od stotinjak metara se trenutno ishodi lokacijska dozvola, nakon čega slijedi otkup zemljišta i projektiranje spoja.

 

Podijeli