Novosti Sport Događanja

Pleso slavi svoj Dan: Položeni vijenci za branitelje, danas brojne sportske i zabavne aktivnosti

15.06.2024. / Redakcija

Gradska četvrt Pleso obilježava svoj dan. Tim povodom predstavnici Vijeća Gradske četvrti jučer su odali počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u parku kod spomenika poginulim borcima NOB i oslobođenju Zagreba.

U proteklih godinu dana u Plesu su ostvareni brojni projekti u svrhu poboljšanja kvalitete života u tom velikogoričkom naselju. Učinjenim je zadovolja predsjednik Vijeća GČ Slavko Perković.

-Posebno bih istaknuo ulicu Petra Zrinskog koja je jedan veliki projekt te još čekamo njezin završetak. Također, dobili smo novo moderno košarkaško igralište u kojem igraju i uživaju i djeca i stariji. Što se tiče planova za dalje najavljujemo rekonstrukciju dječjeg igrališta koja je planirana do kraja ove ili počeka iduće godine. Unutar gradske četvrti stalno se nešto događa i ovim putem se u ime vijeća i u svoje osobno ime se zahvaljujem gradskoj upravi i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru na tome – rekao je nam je Perković.

Problemi s kojima se bore tiču se prometne situacije, no i u tom smislu stvari se mijenjaju na bolje.


- Neki od trenutnih problema mještana je to što je Pleso opasna zona glede automobila zato što ovdje ima puno renta car tvrtki pa smo u suradnji s građanima koji su kroz peticiju zatražili da se smiri promet i u suradnji s Gradskom upravom i policijom Velika Gorica postavili ležeće policajce. Ima još nekoliko kritičnih točaka ali se nadam i da ćemo na tim mjestima također smiriti promet – rekao je predsjednik Perković.

Povodom dana proslave Plesa organizirana su brojna događanja koje možete posjetiti danas na ŠRC Pleso.


-Organizirali smo malonogometni turnir već šestu godinu za redom, kao i svake godine sudjelovat će 18 ekipa, također će biti i turnir pleških ulica gdje uvijek bude zanimljivo s malo više tenzija. Organizirali smo napuhanac za djecu, igre za mlade, skakanje u vreći, povlačenje konopca i razne druge igre, također smo omogućili prijenos utakmice s europskog prvenstva Hrvatska - Španjolska pa vjerujem da će na ŠRC Pleso biti puno ljudi- rekao je predsjednik Slavko Perković.

Unutar gradske četvrti djeluje i udruga mladih, ekologije i sporta koja je osnovana 2021. godine s ciljem okupljanja mladih, zajedničkih duženja, sporta, raznih akcija čišćenja da bi se poboljšao život u gradskoj četvrti Pleso. Predsjednik udruge Josip Tičić ističe aktivnosti i ciljeve udruge:


-Mogu reći da imamo nekoliko uspješnih projekata zahvaljujući podršci vijeća gradske četvrti i Grada Velike Gorice s gradonačelnikom Ačkarom. Prepoznali su naš rad, vidjeli su potencijal u našim projektima za razvoj i povezivanje ljudi. Putem natječaja koji je pokazao je da je naš projekt prosperitetan ostvarili smo sredstva kojima smo nabavili šator koji se koristi za razne svečanosti kao što je proslava dana gradske četvrti. Prijavili smo se na natječaj gdje smo tražili sredstva za naš plan uređenja okoliša, za pošumljavanje prostora oko igrališta. Svojim radom želimo motivirati i potaknuti sve ostale da nam se pridruže, da se bave sportom, društvenim djelatnostima te da zajedno provode vrijeme u prirodi – rekao je Tičić te istaknuo kako su ponosni da vijeće gradske četvrti za božićne blagdane razveseli djecu podjelom poklona za Božić.


Pleso je za danas organiziralo malonogometni turnir, napuhanac i razne igre za djecu . U popodnevnim satima bit će prijenos utakmice s europskog prvenstva Hrvatska - Španjolska stoga dođite i uživajte u druženju, navijanju i s proslavite s Plešanima njihov dan!

(LM)

Galerija slika

Pleso slavi svoj Dan: Položeni vijenci za branitelje, danas brojne sportske i zabavne aktivnosti Pleso slavi svoj Dan: Položeni vijenci za branitelje, danas brojne sportske i zabavne aktivnosti Pleso slavi svoj Dan: Položeni vijenci za branitelje, danas brojne sportske i zabavne aktivnosti Pleso slavi svoj Dan: Položeni vijenci za branitelje, danas brojne sportske i zabavne aktivnosti

Podijeli