°C 21

Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u"

27.06.2020.

Ivana Ćurić

Kandidate na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, među kojima su i dva poznata velikogorička imena, u petak navečer u Parku dr. Franje Tuđmana predstavio je premjer Andrej Plenković.

Predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dočekao je Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Krešimir Ačkar koji su također na listi broj 13, zatim sami nositelj liste, aktualni ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te svi preostali kandidati HDZ-a za VI. Izbornu jedinicu.

-Ponosan sam što predvodim listu mladosti i iskustva, svi oni su se dokazali u svom poslu, mislim da je teško naći listu koja može konkurirati ovoj u VI. Izbornoj jedinici, i siguran sam da vi to prepoznajete i da će to prepoznati većina birača u Velikoj Gorici i Sisačko-moslavačkoj županiji-poručio je Davor Božinović, nositelj HDZ-ove liste koji se prvi obratio okupljenima.-Realnost hrvatske je teška situacija, ali situacija koja ima budućnost i optimizam,koja vam nudi sigurnost, dotaknite u razgovoru, dotaknite riječima i spoznajte tko su ljudi u ovoj izbornoj jedinici na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koji i mladima i starima može ponuditi i život i budućnost. Pozivam vas da nam date povjerenje, kao i u nekoliko mandata do sada,mi ćemo vam ga vratiti i kroz našu politiku i naš program bit ćete ponosni građani Republike Hrvatske-poručio je Dražen Barišić.

O "kobasičarskoj koaliciji" i rasipanju glasova na desnici

Za kraj okupljenima na Tuđmancu obratio se i premjer Andrej Plenković podsjetivši na mjere koje je HDZ-ova vlada poduzimala. Istaknuo je kako je u „korona krizi“ na razini države izdvojeno 5,3 milijarde za plaće u privatnom sektoru, dok je u Zagrebačkoj županiji osigurano i isplaćeno 376 milijuna kuna za plaće 43.500 radnika.

-To je vlada HDZ-a, to je nastavak naše politike odgovornog upravljanja financijama, sve to u vremenu kad smo smanjivali poreze, a dizali plaće, smanjivali troškove države, a dizali mirovine-kazao je Plenković.Dotaknuo se i svojih protukandidata, pa je tako SDP nazvao „kobasičarskom koalicijom“ koja „nema snage izaći samostalno na megdan protiv HDZ-a već se mora naoružati s ne znam koliko stranaka“.

-Vrijeme je da dobro izaberemo, da li ćemo povjerenje dati onima koji će jamčiti sigurnu budućnost, sigurne plaće, sigurne mirovine, sigurna radna mjesta, sigurne granice, kvalitetno korištenje EU sredstava, Vladi koja se bori da na europskoj razini u idućih sedam godina dobije 22 milijarde, ne kuna nego eura, za ulaganje u razvoj diljem Hrvatske, ili ćete povjerenje dati onima koji su na krajnje desnom spektru i čiji je jedini cilj oslabjeti snagu HDZ-a kao najjače političke snage. Pokazalo se na predsjedničkim izborima da je svaki glas za gospodina Škoru, Domovinski pokret ili MOST glas više SDP-u, nadam se da smo to naučili, glas njima u konačnici znači kandidat SDP-a Milanović na Pantovčaku. Ne rasipajmo glasove od centra desno, dajmo ih ovim ljudima ovdje-poručio je u svom obraćanju velikogoričkim biračima Andrej Plenković.

 

Koliko je uspio uvjeriti goričke birače saznat ćemo vrlo brzo, jer parlamentarni izbori očekuju nas već iduće nedjelje,  5.srpnja.

Galerija slika

Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u" Plenković u Gorici: "Glas za Domovinski pokret ili MOST, glas je SDP-u"