Novosti Sport Događanja

Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske!

14.05.2021. / Petar Brnada

Na prijedlog Saveza povijesnih postrojbi Republike Hrvatske, još u vrijeme prije pandemije, Plemenitoj općini turopoljskoj i njenoj postrojbi Turopoljskom banderiju dodijeljeno je Predsjedničko priznanje Povelja Republike Hrvatske - za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske!

Iz POT-a kažu kako su se nadali i čekali svečano uručenje, no Predsjednik je odlučio da neće biti prijema povijesnih postrojbi, pa im je Povelja jučer s Pantovčaka, preko ureda Saveza u Karlovcu, stigla u Turopolje.

-Priznanje je to svim članovima Plemenite općine turopoljske na neumornom radu na očuvanju turopoljske baštine, naročito banderijalcima koji su proteklih 30 godina ponosito nosili odoru Turopoljskog banderijalca- s ponosom su poručili iz Plemenite općine turopoljske!

Galerija slika

Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske! Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske! Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske! Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske! Plemenitoj općini turopoljskoj dodijeljena Povelja Republike Hrvatske!

Podijeli