°C 16

Petrovina: Zalutali konj ugrozio sigurnost u prometu

25.06.2020.

Redakcija

Oprezno u prometu, pazite na pješake...i na konje-tako bi se moglo sročiti kratko upozorenje koje nam je pristiglo s fotografijom iz Petrovine gdje po cesti šeće konj.

U ovom malom turopoljskom mjestu, konji na cesti, pa i u tuđim dvorištima nisu neka novost, već gotovo svakodnevnica i boljka brojnim mještanima iako je Zakonom zabranjeno ostavljanje životinja i stoke bez nadzora.

-Konja sam zatekao nasred ceste, vlasnika nije bilo u blizini, automobili su trubili i čekali da se pomakne kako bi mogli proći-rekao nam je čitatelj.

Inače, članak 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama jasno ističe kako je zabranjeno stoku i druge životinje ostavljati bez nadzora na cestama, odnosno da su vlasnici dužni osigurati sve mjere da životinje ne izađu na cestu bez nadzora. Kazna za situaciju sa fotografije je 300 kuna, no šteta koju životinje bez nadzora mogu uzrokovati mogla bi biti daleko veća. Srećom, ovoga puta to nije bio slučaj, no kako ovakvim situacijama stati na kraj? Dok o tome razmišljamo jedno je sigurno jasno, odgovornost nije na životinji, već na vlasniku.

 

(foto: čitatelj)

Galerija slika

Petrovina: Zalutali konj ugrozio sigurnost u prometu