Novosti Sport Događanja

Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede

08.09.2023. / Redakcija

Prostor oko Muzeja Turopolje postao je danas gorička „špica“ zahvaljujući manifestaciji “Petek na Gorice”. Mljac plac i turopoljske štrukle i craft piva, domaći pekmez te likeri od aronije i bobičastog voća privukle su naše sugrađane u centar grada. Za one sklonije umjetnosti tu je bio Art plac i široka ponuda suvenira i torbi s turopoljskim motivima, ručno izvezenih odjevnih predmeta, šalica, magneta, slika, nakita, ukrasa za dom, heklanih haljina i cvijeća.

- Došli smo zbog štrukli, ali se sve rasprodalo pa smo se morali zadovoljiti gibanicom. Ovo je super ideja i napokon se nešto događa u gradu. Ovo je odlično mjesto da se ljudi mogu prošetati, a djeca poigrati. Ovo je pravo osvježenje – rekla nam je Danijela.

Pripremljen je raznolik program za sve uzraste: od radionice izrade privjeska čardaka 3D olovkom za djecu koju će voditi Josip Kos iz Mraclina u Centru za posjetitelje od 16 do 17 sati, radionice slikanja za odrasle (Paint&wine by DadArt) i vezenja (by Veravi) od 17 do 19 sati na prostoru parka, glazbenih nastupa učenika Gimnazije Velika Gorica i Turopoljskih mažoretkinja do foto kutka za slikanje.

Manifestaciju organizira Turistička zajednica grada Velike Gorice tradicijski običaj okupljanja petkom učinila privlačnim i atraktivnim mlađim urbanim generacijama.

- Petek na Gorice je naš tradicijski izraz za sajmeni dan, a mi ovom našom inačicom na starom temelju želimo izgraditi nešto novo. Želimo da naša Velika Gorica dobije svoju „špicu“, kao što je imaju Zagrepčani. Važno je da imao mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede te kupiti nešto za doma ili degustirati domaće proizvode. Želimo imati jak program radionica te sportskih i umjetničkih događanja – rekla je Maja Toth direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Najavljeno je kako će se manifestacija održavati jednom mjesečno.

Galerija slika

Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede Petek na Gorice kraj Muzeja Turopolja trebao bi postati velikogorička „špica“: Važno je imati mjesto gdje možeš doći i podružiti se, susresti prijatelje, znance i susjede

Podijeli