Novosti Sport Događanja

Pet prijatelja otvorilo Artisan bakery: "Htjeli smo ponuditi proizvode koji su zdravi i napravljeni na tradicionalan način"

24.06.2024. / Redakcija

Velika Gorica se od nedavno može pohvaliti novom atrakcijom na svojoj gastronomskoj sceni – prvom Artisan bakery. Pekara koja je svoja vrata otvorila u parku dr. F. Tuđmana i već osvojila srca brojnih sugrađana. Stjepan, Silvano, Dino, Seles i Matheo, svaki iz različitih profesionalnih sfera, spojili su svoje vještine i strast kako bi otvorili ovo jedinstveno mjesto. Kako su nam sami rekli, njihova misija je ponuditi visokokvalitetne, ručno izrađene proizvode koji donose dašak tradicije i inovacije u svaki zalogaj.

Proces od ideje do realizacije bio je pun izazova za ove entuzijaste koji stoje iza ovog projekta.

-Dugo smo razmišljali o pokretanju ovakvog posla, iako niti jedan od nas nije imao iskustva u pekarstvu. Dolazimo iz različitih profesija, poput medicine i sporta- objašnjava nam Dino.

 

-Mislili smo da će biti jednostavnije, no suočili smo se s mnogim preprekama. Usprkos tome, predano smo se posvetili edukaciji i praksi kako bi stekli potrebna znanja. Ja sam, primjerice, počeo učiti raditi kreme - napominje, iako nikada u životu nisam zamišljao da će mi to biti posao.

Dolazim iz svijeta sporta i stalno sam tragao za kvalitetnom, zdravijom prehranom. A kako i sam volim kruh i pekarske proizvode, tragao sam za nečime što neće ostaviti veće zdravstvene probleme prilikom svakodnevne konzumacije. Otkrio sam jedan novi svijet koji je sada moj život i želio bih to podijeliti sa što većim brojem ljudi, da i oni uživaju bezbrižno u “kruhu koji život znači” – ističe Dino.

Odmah po otvaranju, pekara je naišla na pozitivan odaziv lokalne zajednice.

-Svi koji su nas posjetili, vratili su se ponovno - ponosno ističu vlasnici. Iako je riječ o relativno novom konceptu u Velikoj Gorici, mnogi su odmah prepoznali kvalitetu i posebnost njihovih proizvoda.

Posebnost njihove ponude leži u posvećenosti detaljima i kvaliteti.

-Htjeli smo ponuditi proizvode koji su zdravi i napravljeni na tradicionalan način-objašnjavaju nam.

Sve pekarske proizvode rade s maslacem umjesto margarina, što značajno doprinosi okusu i nutritivnoj vrijednosti. Svaki kruh i pecivo izrađuju s kiselim kvascem, dok fermentacija traje dulje kako bi se postigla optimalna tekstura i okus. Osim toga, nude i bogatiju paletu okusa i punjenja u usporedbi s klasičnim pekarama.

-Naši kroasani, primjerice, teže između 135 i 150 grama i imaju fermentaciju koja traje do četiri sata, a kruh traje dva do tri dana i zadržava svoju svježinu - ponosno naglašavaju i da je njihov pristup usmjeren na zdravlje i kvalitetu, a ne na masovnu proizvodnju.

Jedan od ciljeva vlasnika je i edukacija zajednice o važnosti zdravih namirnica.

-Velika većina naših kupaca razumije po čemu se razlikujemo. Također ih želimo dodatno educirati o prednostima prirodnih sastojaka i ručne izrade -kažu vlasnici.

Povratne informacije sugrađana su vrlo pozitivne; mnogi su zahvalni što više ne moraju putovati do Zagreba kako bi kupili kvalitetne i zdrave pekarske proizvode.

Unatoč dosadašnjem uspjehu, vlasnici su svjesni da pred njima stoje novi izazovi. Planiraju proširenje asortimana i uvođenje novih proizvoda, no korake će činiti pažljivo i promišljeno. -Imamo puno ideja, ali idemo korak po korak. Trenutno se fokusiramo na održavanje visoke kvalitete i zadovoljstvo kupaca - naglašavaju.

Njihov cilj je stvoriti zajednicu stalnih kupaca koji će prepoznati trud i ljubav uložene u svaki proizvod te se redovito vraćati kako bi uživali u svježim, zdravim pekarskim delicijama.

Vlasnici pozivaju građane Velike Gorice da ih posjete i sami se uvjere u razliku koju donose ručno rađeni proizvodi.

-Dođite probati naš kruh, kroasan i pecivo – vjerujemo da ćete osjetiti razliku. Vaša podrška nam puno znači jer nam omogućuje da nastavimo stvarati zdrave i ukusne specijalitete za vas - poručuju simpatični dečki.

Velika Gorica je upisana u kartu Artisan bakery, koje su apsolutni hit u cijelome svijetu, obogaćujući lokalnu scenu svevremenskim okusima i kvalitetom, pružajući nam priliku da i sami uživamo u vrhunskim pekarskim proizvodima bez grižnje savjesti.

 

(Sandra Sarija)

Podijeli