°C 21

Parkiralište kod robne kroz par dana

09.03.2017.

Juraj

Mjesec ožujak započeo je u znaku izlaska radnih strojeva na gradske prometnice, a nakon duge zime temperature su konačno povoljne i za ozbiljnije zahvate. U tijeku je asfaltiranje parkirališta iza robne kuće, a novi asfalt dobiva i Zadarska ulica u Podbrežnici.

- Ovo parkiralište se nije obnavljalo od vremena gradnje Radnika, ova prva faza od 2500 kvadara s prilaznim cestama ćemo obnoviti u potpunosti. U ovom dijelu grada iseljenjem ZET-ve garaže ćemo dobiti i dodatna parkirališna mjesta. Vrijednost radova je oko 600 tisuća kuna i u ponedjeljak će parkiralište biti otvoreno-poručio je tijekom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić koji je tom prilikom najavio i postavljanje svojevrsnog spomen obilježja koje će ovaj dio grada podsjećati na Radnikovo igralište koje je tu nekada bilo.

- Malo ćemo urediti ovaj prostor novim dizajnom, označit ćemo ga spomen obilježjem da je ovdje bilo nogometno igralište i pozivamo grafitere da nam se pridruže, da se urede ove garaže uz park, Grad će platiti sve troškove, a zainteresirani za oslikavanje garaža mogu nam se javiti u Gradsku upravu-poručio je gradonačelnik.Traži se lokacija za igralište na Podbrežnici

U tijeku su i radovi u Zadarskoj ulici na Podbrežnici čime se uređuje ulica oko 450 metara dužine.

-Radovima u Zadarskoj ulici započinje se uređenje Podbrežnice, obnovit ćemo glavni kolnik ove žile kucavice naselja, i time ćemo osigurati i sigurniji i ugodniji prolazak građanima u ovom naselju. Radit ćemo i dalje, u interesu nam je ovdje osigurati što veći standard života stanara, otvorit ćemo još jedne urbane vrtove nešto dalje od sadašnjih kad dođe sezona i tražimo lokaciju za kombinirano igralište u ovom naselju-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Vrijednost radova na Zadarskoj ulici je 650.000 kuna, a radovi bi mogli biti gotovi za dva tjedna, ovisno o vremenskim prilikama. Najavljeno uređenje raduje i predsjednika Gradske četvrti Ivicu Kolarca.


-Podbrežnica broji oko 1900 stanovnika i nas iz mjesne samouprave uvijek vesele komunalni objekti uređivanje ulica, postavljanje klupa, postavljanje dječjeg igrališta jer to je na korist naših sumještana u naselju. Podbrežnica je u GČ Miljenko Granić jedan od najvećih kvartova koji je bio dosta zanemarivano , ali zadnjih 4-5 godina se ulaže u prostorije gradske četvrti koje smo iznutra obnovili, uredili hidroizolaciju i drugo-rekao je Ivica Kolarec.

Galerija slika

Parkiralište kod robne kroz par dana Parkiralište kod robne kroz par dana Parkiralište kod robne kroz par dana Parkiralište kod robne kroz par dana Parkiralište kod robne kroz par dana