°C 30

'Pali' maloljetni kradljivci bicikala, dva razbojnika i mladić s marihuanom

24.05.2019.

Petar Brnada

Sveukupno 29 raznih događaja, devet kaznenih djela, pet nasilja u obitelji te šest prometnih nesreća rezime je ovotjednog rada goričke policije, no uz provale o kojima smo pisali, kriminalistički službenici PP Velika Gorica proveli su i nekoliko istraživanja vezanih za razbojništva te provale na širem gradskom području.

Jedno krim-istraživanje odnosi se na kazneno djelo razbojništva koje se dogodilo 11. svibnja u kiosku Marina.

-Krim istraživanjem utvrđeno je da je isto izvršeno od strane hrvatskog državljanina iz Velike Gorice. Tijekom istraživanja kod istog je pronađeno sredstvo izvršenja kao i odjeća u koju je bio maskiran. Protiv istog je podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici- izvijestili su jutros iz PP Velika Gorica.

Provedeno je i krim istraživanje u vezi izvršenog kaznenog djela razbojničke krađe koje se dogodilo u travnja u Rakarju. Tom prilikom utvrđeno je da je razbojništvo počinio 23-godišnji mladić s područja grada Zagreba.

-Isti je predan pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podneseno posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici- kazali su iz policije.

Uz to, provedeno je i krim istraživanje nad dvojicom maloljetnih osoba s područja Velike Gorice kojim je utvrđeno da su isti izvršili krađe bicikala koje su se dogodile tijekom svibnja u užem gradskom području.

Protiv maloljetnika je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Policija je evidentirala i jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge u Velikoj Mlaki. Naime, 21. svibnja od strane policijskih službenika zatečen je i legitimiran 20-godišnjak koji je kod sebe posjedovao 18 grama marihuane.

-Ista mu je oduzeta te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici- rekli su iz goričke policije.