°C 12

Pala banda lopova koja je harala po goričkim kućama, dvojica iza rešetaka, a dvojica u bijegu

18.10.2019.

Petar Brnada

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica proteklog su petka proveli kriminalističko istraživanje u svezi više provala u kuće te krađa koje su se na velikogoričkom području dogodile proteklog i ovog mjeseca.

Naime, na temelju dobro odrađenog posla goričke policije, iza rešetaka su završila dva lopova, dok je za drugom dvojicom raspisana tjeralica pa bi i oni uskoro trebali biti privedeni pravdi.

Kako su jutros rekli u PP Velika Gorica, riječ je o četvorici muškaraca, dvojici 21- godišnjaka, jednom 27- godišnjaku te jednom 24- godišnjaku, a svi su s područja Ivanić-Grada.

-Protiv istih je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave dok je za dvojicom počinitelja raspisana potraga s obzirom da još uvijek nisu dostupni policijskih službenicima, a isti će po pronalasku biti naknadno i procesuirani- rekli su u PP Velika Gorica.

Dvije krađe bicikla

Tijekom jučerašnjeg dana, između 13 i 13:20 sati, s platoa Srednjoškolskog centra u Velikoj Gorici ukraden je vrijedan bicikl u vlasništvu 50-godišnjeg Goričanina.

Iz policije su kazali da je kazneno djelo izvršeno na način da je vlasnik bicikla ispred škole ostavio bicikl, a kada se nakon 20 minuta vratio po njega više ga nije bilo. Radi se o biciklu marke Nakamura, model Fusion 30, crne boje sa crvenim i bijelim detaljima, a prema izjavi oštećenog vrijednost ukradenog bicikla cijeni se na oko 2300 kuna.

Ovog tjedna prijavljena još jedna krađa bicikla iako se dogodila tijekom noći s 5. na 6. listopada u vremenu od 21 do 10 sati.

-Krađa je izvršena u ulici Bratstvo odakle je ukraden bicikl u vlasništvu 19- godišnjeg mladića. Kazneno djelo je izvršeno na način da je nepoznati počinitelj ušao u otključano dvorište obiteljske kuće te ukrao bicikl marke Bergamont, Road Trek crne boje čija se vrijednost cijeni na oko 2000 kuna- rekli su u policiji.

U proteklih sedam dana, od 12. do 18. listopada, na postajnom području Velika Gorica zabilježen je sveukupno 21 raznorazni događaj. Evidentirano je pet kaznenih djela od kojih se sva progone po službenoj dužnosti.

U tih tjedan dana zabilježena su i četiri nasilja u obitelji, sedam prometnih nesreća te jedno neovlašteno posjedovanje droge.

Taj prekršaj utvrđen je tijekom jučerašnjeg dana oko 20:15 sati u Velikoj Gorici u Školskoj ulici gdje je zatečen i legitimiran 19- godišnji mladić koji je kod sebe posjedovao 4,7 grama marihuane, a protiv kojega je podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici.

Foto: Ilustracija/ Dusko Jaramaz PIXSELL