Novosti Sport Događanja

Ove subote svečano imenovanje Parka Jadranka Cumbaja

07.12.2023. / Maja Peranić

Park koji se nalazi na križanju ulica Šenoine - Seljine brigade - Antuna Cvetkovića nosit će ime heroja Domovinskog rata Velikogoričanina Jadranka Cumbaja, a svečano imenovanje parka održat će se u subotu, 9. prosinca, s početkom u 10 sati.

Podsjetimo, vijeće Gradske četvrti Stari grad pokrenulo je inicijativu za imenovanjem spomenutog parka po Jadranku Cumbaju. Takav prijedlog izglasali su vijećnici Starog grada, podržala obitelj, a odobrili Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova te državno Povjerenstvo za standardizaciju geografskih imena, a na kraju i prihvatilo Gradsko vijeće.

Jadranko Cumbaj, pukovnik Hrvatske vojske i pripadnik 2. gardijske brigade „Gromovi“, je među 239 hrvatskih sinova koji su u veličanstvenoj operaciji „Oluja“ za slobodu Hrvatske dali ono najvrjednije što su mogli dati- svoje živote. Jadranko je u Domovinskom ratu uništio nevjerojatnih 29 neprijateljskih oklopnjaka i tenkova, a ostao je i upisan kao prvi u Domovinskom ratu koji je uz pomoć termovizijskog sustava tijekom noći uništio neprijateljski tenk M-84 kojega je pogodio preko rijeke Kupe. O njegovu životu i ratnom putu ispričali su nam suborci i članovi obitelji, o čemu možete više pročitati ovdje.

Podijeli