Novosti Sport Događanja

Ove pedagoške godine u vrtiće će biti upisano 700 mališana: Od 1. rujna bit će realizirana i povijesna odluka Grada - besplatni vrtići

28.05.2024. / Redakcija

Na Aktualnom satu 16. sjednice Gradskog vijeća postavljeno je pitanje vezano uz smještaj djece u vrtiće.

Nezavisnog vijećnika Jurja Odrčića zanimalo je što roditelji vrtićke djece mogu očekivati ove jeseni budući da su završeni upisi u vrtiće.

-Hoće li biti dovoljno kapaciteta, hoće li biti proširenja vrtićkih kapaciteta, što roditelji mogu očekivati – pitao je Juraj Odrčić.

Prijave u vrtiće završile su 17. svibnja i trenutno je u tijeku analiza svih pristiglih prijava – započela je svoj odgovor na ovu, uvijek aktualnu temu, resorna pročelnica Lana Krunić Lukinić.

-Prema okvirnim podacima ima više od 750 prijava za ovu pedagošku godinu. Naglašavam da je u tijeku filtriranje podataka budući da ima prijavljene djece koja još nemaju prijavljeno ni boravište ni prebivalište u Velikoj Gorici. Ta djeca nemaju uvjete. Tu su još djeca koja su rođena nakon 31. kolovoza – kazala je pročelnica Krunić Lukinić i naglasila:
Sva djeca koja imaju uvjete bit će upisana u vrtiće 1. rujna.

-Uvjeti su da oba roditelja trebaju biti zaposlena, da je dijete napunilo godinu dana do 31. kolovoza te da roditelji i dijete imaju prijavljeno prebivalište ili boravište u Velikog Gorici – napomenula je pročelnica Krunić Lukinić.
Postoji rješenje i za mališane koji godinu dana pune nakon 31. kolovoza.

-U ovoj pedagoškoj godini osigurat ćemo dodatnih 200 mjesta, radit će se Goričanka 2 sa šest odgojnih skupina za 120 djece, zatim Gradići tri odgojne skupine, a krajem ljeta i Područni vrtić Dubranec s 20 mjesta – naglasila je pročelnica Krunić Lukinić.

Ove pedagoške godine u vrtiće će biti upisano 700 mališana.

Od 1. rujna bit će realizirana i povijesna odluka u Gradu, a to su besplatni vrtići.

-O tome ćemo odlučivati na idućem Gradskom vijeću – zaključila je pročelnica Krunić Lukinić.

 

Podijeli