Novosti Sport Događanja

Osobama s invaliditetom omogućeno besplatno korištenje Gradskog bazena i besplatno pravno savjetovanje

14.06.2024. / Maja Peranić

Udruga invalida rada Zagreba nastavlja s provođenjem projekta "Zdravi i sigurni non-stop" koji sufinancira Grad Velika Gorica, a u sklopu kojeg je osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice omogućeno besplatno korištenje Gradskog bazena te besplatno pravno savjetovanje. Projekt se provodi od 1. lipnja do 31. prosinca 2024. godine.

Besplatno rekreacijsko plivanje odnosno korištenje Gradskog bazena omogućeno je osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice i to srijedom od 11,00-12,00 sati. Za korištenje bazena obavezna je prethodna prijava u UIR Zagreba, osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (stanko@uir-zagreb.hr).

Druga aktivnost koju UIR Zagreba omogućuje jest pravno savjetovalište kroz koje je osigurana besplatna primarna pravna pomoć osobama s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice u prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86, Zagreb), telefonom i internetom, utorkom i četvrtkom od 15,00 do 18,00 sati. Također je obvezna prethodna rezervacija termina savjetovanja osobnim dolaskom u prostorije UIR Zagreba, putem e-pošte (pravnik@uir-zagreb.hr) ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

-Projekt "Zdravi i sigurni" provodimo već petu godinu zaredom u Velikoj Gorici i okolici. To ukazuje na postojanje interesa i potrebe za opisanim aktivnostima, kao i na njihov uspjeh u poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Taj projekt je otvoren za sve osobe s invaliditetom s područja Velike Gorice i okolice i predstavlja još jedan korak prema izgradnji inkluzivnog društva u kojem svi imaju pravo na zdrav i siguran život – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Od ukupnog broja članova s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, UIR Zagreba s područja Velike Gorice i okolice ima 343 registrirana člana (235 žena i 108 muškaraca), dok je prema zadnje objavljenom Izvještaju o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u Gradu Velikoj Gorici na dan 4. rujna 2023. godine bilo je registrirano 8.883 osoba s invaliditetom, odnosno 1,4 % ukupnog broja osoba s invaliditetom u RH.

Podijeli