°C 2

Osnovan velikogorički ogranak Domovinskog pokreta: Za predsjednika izabran ratni kirurg odlikovan u Washingtonu

22.11.2020.

Petar Brnada

Održavanjem osnivačke skupštine Domovinski pokret u petak je utemeljio svoj ogranak u Velikoj Gorici. Sukladno epidemiološkim mjerama, skupštini je nazočio ograničeni broj članova među kojima su kao gosti bili i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, saborski zastupnik VI. izborne jedinice iz D.P. dr. sc. Stjepo Bartulica, tajnik D.P.-a Dario Žepina i dr. sc. Igor Peternel.

Jednoglasnim odlukama u Predsjedništvo Ogranka Domovinskog pokreta Velika Gorica su izabrani Prof. dr. sc. Zvonimir Lovrić kao predsjednik, Silvija Zovak i dr. vet med. Gordan Kompes kao dopredsjednici, dok će dužnost rizničara obnašati Goran Ivančić.

Lovrić je bio drugi kandidat na listi Domovinskog pokreta za VI. Izbornu jedinicu. Rođeni je Osječanin koji od 1995. godine živi u Velikoj Gorici.

Doktor je medicinskih znanosti, profesor kirurgije i traumatologije i primarijus koji je u vrijeme rata radio u osječkoj bolnici kao ratni kirurg u vojnoj bolnici. Od 1993. godine bio je kirurg mobilnih kirurških ekipa specijalnih jedinica policije od 1993. godine do iza Oluje.

-Cijelo vrijeme svoje karijere kao kirurg i traumatolog borio sam se za preustroj medicinskog dijela traumatološkog sustava, nažalost i dalje se borim, ali valjda ćemo nekako to istjerati. To je moj spiritus movens u organizacijskom dijelu kirurgije. Bio sam predsjednik svjetske udruge vojnih kirurga, a u ovom trenutku sam glavni tajnik te udruge. Nakon rata dobio sam pet odličja od pokojnog predsjednika Tuđmana za sudjelovanje u ratu, a nedavno sam dobio i odličje vojno-medicinske akademije u Washingtonu kao njihov predavač za poseban trud uložen u promidžbi ratne kirurgije na razini kugle zemaljske. Škoru poznajem gotovo 30 godina i u njemu vidim da se konačno može nešto pomaknuti. Moje obećanje je da ćemo to nastojati- kazao je o sebi uoči parlamentarnih izbora dr. Lovrić.

Izabrani predsjednik Ogranka D.P. Zvonimir Lovrić je u uvodnom govoru istaknuo obveze koje očekuju predsjedništvo Ogranka Velike Gorice u ustroju stranke na gradskoj i općinskoj razini te u promicanju nacionalnih interesa na lokalnoj razini: borbu za boljitak životnih prilika, dosljednu borbu protiv korupcije, odmicanje instrumenata uprave koja koči poduzetništvo te omogućavanje oživljavanja poljoprivrede kao jedne od najbolnijih točaka u cijeloj državi.

Na kraju skupštine svima su se obratili Stjepo Bartulica i Miroslav Škoro. Predsjednik Domovinskog pokreta je između ostalog istaknuo kako očekuje ozbiljan i odgovoran rad Ogranka u smjeru rješavanja do sada nagomilanih problema te se pri tome osvrnuo na veliki broj neodgovornih i kriminalnih poteza koje su počinili dosadašnji nositelji vlasti kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini.

Predsjedništvu Ogranka Domovinskog pokreta Velike Gorice predstoji rad na daljem ustroju stranke na lokalnoj razini.