°C 0

OŠ Velika Mlaka: Sedam razreda u izolaciji, ovog tjedna online nastava

23.11.2020.

Ivana Ćurić

Pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj zemlji utječe i na rad u obrazovnom sustavu,a pa tako i u velikogoričkim školama. U Osnovnoj školi Velika Mlaka sedam razreda je u samoizolaciji, pa svi učenici osim onih iz prvih i drugih razreda ovoga tjedna imaju online nastavu.

-Učenici od 3. do 8. razreda matične škole do 29. studenoga imat će nastavu na daljinu zbog povećanja broja zaraženih učenika i razreda u samoizolaciji. Učenici 1. i 2. razreda matične škole te svi učenici područne škole nastavu će imati u školi. Ranije smo već imali online nastavu, a mogu reći da su sada i roditelji i učenici te učitelji zadovoljniji jer se nastava na daljinu održava u realnom vremenu onoliko koliko traje školski sat. Ova mjera preporuka je lječnice, pa ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija-rekla nam je ravnateljica OŠ Velika Mlaka Zrinka Šućur.

Općenito prema informacijama iz Grada u velikogoričkim školama povećava se broj razreda u samoizolaciji. Od jutros su u samoizolaciji tri razreda u OŠ Eugena Kvaternika, dva razreda u OŠ Nikole Hribara te jedan razred u Ščitarjevu.