Novosti Sport Događanja

OPREZ: Prevaranti se predstavljaju kao policijski službenici

31.07.2020. / Ivana Ćurić

Troje starijih građana jučer je prijavilo velikogoričkoj policiji sumnjive telefonske pozive u kojima im se nepoznata muška osoba predstavljala kao policijski inspektor iz Velike Gorice.

Velikogoričani stari 82, 83 i 76 godina jučer su dobili sumnjive telefonske pozive, a s druge strane žice prevarant im se predstavio kao policijski inspektor i ispitivao ih žive li sami ili s nekime i slično.

-Srećom nije nastupila nikakva šteta, ali upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve priče, mogu policajci nazvati, ali sigurno neće ispitivati žive li sami ili im pričati o navodno krivotvorenim novčanicama i slično. Pravilnim samozaštitnim ponašanjem možemo barem smanjiti mogućnost da dođe do takvih kaznenih djela. Iako se radi o starijim osobama jučer nitko od njih nije nasjeo na tu priču, čim bi rekli da žive s više ljudi ili kao što je jedna gospođa rekla da ima zeta policajca odmah je druga strana poklopila slušalicu. Zaprimite li navodne pozive od policije najbolje bi bilo da tražiti da se predstave, a potom nazvati policiju i provjeriti je li ih uistinu zvao taj i taj službenik-poručio je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Imate li roditelje, bake, djedove ili susjede koji žive sami upozorite ih na ovakve prevarante.

Podijeli