Novosti Sport Događanja

Od Gorice do Zagreba za 14 kuna

31.01.2017. / Ivana Ćurić

Nova karta za prijevoz ZET-om koja vrijedi za 30 minuta vožnje u prvoj zoni, odnosno na području Grada Zagreba, od sutra ulazi u optjecaj, a koštat će 4 kune.

Riječ je o karti namijenjenoj za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima. Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju.

-Putnici koji će prijevoz plaćati vrijednosnom kartom na zaslonu uređaja za registraciju trebat će prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 30 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će pola sata, bez obzira na smjer putovanja, dok će, kao i uobičajena pojedinačna karta, papirnata vrijediti u jednom smjeru-poručuju iz ZET-a.

Putnici pripazite , jer ako prislanjanjem elektroničke kartice ne odaberete polusatnu kartu, naplatit će vam se obična karta za jednu zonu po cijeni od 10 kuna.

Nažalost, naznaka o pojeftinjenju pokaza za putnike s područja s Grada Velike Gorice nema, pa će za korisnike mjesečnih i godišnjih karti cijene ostati iste. Oni koji tek povremeno putuju za Zagreb javnim prijevozom polusatnu kartu će moći kupiti i koristiti tek nakon što prođu granicu I. i II. zone, odnosno od stanice Veliko Polje.

Uđete li na autobus za Zagreb u Velikoj Gorici za drugu zonu platit ćete, kao i do sada, kartu od 10 kuna koja vrijedi do Velikog Polja, a tamo možete koristiti polusatnu kartu od 4 kune da dođete do Glavnog kolodvora ili da siđete i presjednete u tramvaj s istom kartom. Naravno, ukoliko zapnete u gužvi i istekne vam 30 minuta na području prve zone, karta prestaje biti važeća i morate kupiti drugu.

Podijeli