°C 17

Obiteljska kuća u Šćitarjevu nova meta lopova: Kamenom razbio prozor pa 'operirao' po cijeloj kući

21.02.2020.

Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica 18. veljače zaprimila je dojavu o provali u Šćitarjevu gdje se na meti nepoznatog počinitelja našla kuća 29- godišnje žene, doznajemo jutros iz policije.

Kako su nam kazali u PP Velika Gorica, u kuću je provaljeno oko 18:30 sati, a kazneno djelo klasificirano je kao teška krađa provaljivanjem, ali u pokušaju, jer kako kažu iz policije, djelo kao takvo nije dovršeno.

-Na mjestu događaja obavljen je očevid te je prikupljenim obavijestima i saznanjima utvrđeno da je nepoznati počinitelj došao u vlasništvo obiteljske gdje je pomoću kamena razbio staklo na prozoru u prizemnom dijelu kuće, kroz nastali otvor provukao ruku i otvorio ručicu te ušao u kuću. Kretao se po svim prostorijama unutar kuće, djelomično je ispremetao stvari, no odustao je od daljnjeg počinjenja kaznenog djela odnosno udaljio se u nepoznato ništa ne otuđivši- rekli su u policiji.

U vremenskom razdoblju od 15. do 21. veljače na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je 25 događaja. Što se tiče kaznenih djela zabilježeno je njih sedam, od kojih se šest progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju jednog kaznenog djela progon predviđen privatnom tužbom.

U proteklih sedam dana evidentirala su i četiri nasilja u obitelji te devet prometnih nesreća, dodaju iz PP Velika Gorica.