Novosti Sport Događanja

Novu vozačku dozvolu zatražite online

05.09.2017. / Ivana Ćurić

Od ovog tjedna zahtjev za novom vozačkom dozvolom građani mogu podnijeti i preko sustava e-Građani. Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Kroz sustav e-građani osobe su dužne uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje moraju priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnosite li online zahtjev za izdavanjem vozačke dozvole možete i izabrati način dostave gotove vozačke tako da je preuzmete u policijskoj postaji ili da vam se dostavi na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe što će vas koštati dodatnih 30 kuna.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguće je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35 X 45 mm umjesto dosadašnjih 30 x 35 mm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

Više informacija možete saznati OVDJE.

Podijeli