°C 2

Novi trgovački centar na vidiku: Sutra na gradskom vijeću odluka o prodaji zemljišta u Podložnici

01.10.2020.

Ivana Ćurić

Na velikoj livadi između Podložnice i Avenije pape Ivana Pavla II sljedeće godine u ovo vrijeme kupovat ćemo u novom trgovačkom centru. Zagrebačka tvrtka Arturus Projekt iskazala je interes za kupnjom dijela parcele u vlasništvu Grada Velike Gorice, za što će Grad, u ova krizna vremena inkasirati 3,7 milijuna kuna u gradski proračun. Prijedlog odluke o kupoprodaji zemljišta naći će se na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Grad Velika Gorica je vlasnik katastarske čestice u Ulici Podložnica veličine 8.685 kvadrata, a investitor Arturus Projekt je zatražio od iste formiranje nove čestice veličine 4.000 kvadrata koliko im je još potrebno za projekt trgovačko-prodajnog centra. Prema idejnom projektu površina ukupne parcele za novi centar bit će 18.848 kvadratnih metara što je investitor morao okrupniti od desetak vlasnika, a sami centar prostirat će se na 5.400 kvadrata.

Iako nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se da se je riječ o Sparovom centru i popratnim sadržajima jer sestrinska firma Arturus Verona prošlog mjeseca počela je graditi novi Spar u Ivanić-Gradu, a zaslužni su i za izgradnju jednog sparovog centra u Bujama.

Uz gradnju centra slijedi i rekonstrukcija dijela Rakarske ceste, iz idejnog rješenja je vidljivo da će se prilikom silaska s Avenije pape Ivana Pavla II u Rakarsku ulicu izgraditi desni skretač za ulaz na parkirališni prostor novog centra koji će uz prodajni imati i pripremni prostor, urede, skladište, oko 4.000 kvadrata zelenog pojasa te više od 200 parkirnih mjesta od koji većina će biti smještena između obilaznice i ulaza u trgovački centar koji je okrenut prema Rakarju. Početak radova očekuje se po dovršetku kupovine zemljišta, a time bi krajem 2021. godine ova višemilijunska investicija trebala osigurati čak 130-150 radnih mjesta.

Dogovoreni iznos od 3.710.000 kuna u Gradski proračun će biti isplaćeno u roku 15 dana od potpisivanja ugovora.

Galerija slika

Novi trgovački centar na vidiku: Sutra na gradskom vijeću odluka o prodaji zemljišta u Podložnici