Novosti Sport Događanja

Novi roditelji, evo kako do potpore za novorođenčad

27.03.2020. / Juraj Odrčić

S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu korona virusom te učestale upite roditelja novorođene djece o mogućnosti predaje Zahtjeva za pomoć za opremu novorođenog djeteta, upitali smo Grad Veliku Goricu kako do ovih potpora. Od prošle godine Grad je uveo veće potpore te uz jednokratnu novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete od 2000 kuna, tu su i potpore od 10 tisuća kuna za treće odnosno 15 tisuća kuna za četvrto i svako sljedeće novorođeno dijete.

Roditelji novorođene djece Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokartnu novčanu pomoć od Grada Velike Gorice mogu preuzeti na stranici www.gorica.hr, pod Upravnim odjelom  za društvene djelatnosti/Dokumenti.

Ukoliko roditelji imaju mogućnost, popunjeni Zahtjev treba ispisati i potpisan Zahtjev skenirati, što je moguće i mobitelima, te zajedno s potrebnom dokumentacijom koja je navedena u zahtjevu poslati na mail adresu antonija.vuk@gorica.hr

Kako bi izbjegli odlazak u matične urede roditelji  novorođene djece koji su u sustavu e–Građani mogu dijete prijaviti u maticu rođenih putem usluge e-Novorođenče. Na taj način mogu dobiti elektronički zapis iz matice rođenih za dijete te uvjerenje o prebivalištu za dijete. Navedene dokumente koje Grad traži mogu proslijediti uz Zahtjev za opremu novorođenog djeteta na gore navedeni mail.

Ukoliko roditelji nemaju mogućnost ispisa zahtjeva mogu popunjen i nepotpisan Zahtjev  poslati na navedenu mail adresu te priložiti dokumete iz osobnog korisničkog pretinca ukoliko su u sustavu e-Građani.

Roditelji koji nisu u sustavu e-Građani moraju prijavu u maticu rođenih napraviti u matičnom uredu prema mjestu rođenja djeteta koji vrši upis u maticu rođenih te prijavu prebivališta djeteta na adresu roditelja. Preporučujemo roditeljima da prije odlaska u matični ured telefonskim putem najave dolazak te provjere mogućnost rada sa strankama.

Roditelje koji nemaju mogućnost Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokartnu novčanu pomoć od Grada Velike Gorice poslati putem mail-a upućujemo da Zahtjev s pripadajućom dokumentacijom koju imaju pošalju putem pošte na adresu Grad Velika Gorica, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Trg kralja Tomislava 34, 10410 Velika Gorica.

- S obzirom na okolnosti Grad Velika Gorica će biti fleksibilan glede mogućnosti nadopune potrebne dokumentacije te propisanih rokova za podnošenje zahtjeva - odgovorili su nam iz Grada uz uputu da za sve nejasnoće mogu se obratiti na telefon 01/6269-900.

 

Podijeli