Novosti Sport Događanja

Nova vozila za patronažnu službu

04.07.2017. / Juraj Odrčić

Decentraliziranim sredstvima, prema popisu prioriteta u 2017., Zagrebačka županija nabavila je devet novih vozila za potrebe patronažne službe županijskoga Doma zdravlja kojima su vozila danas predana u Samoboru.

-Županija ulaže značajna sredstva u zdravstvo, ove godine više od 53 milijuna kuna. Jedna od investicija je i nabava vozila za potrebe patronažne službe. Sigurna sam da će ova vozila doprinijeti poboljšanju kvalitete osnovne zdravstvene zaštite-istaknula je zamjenica župana Nadica Žužak.

Zadnjih sedam godina Dom zdravlja Zagrebačke županije nabavio je za potrebe patronažne službe četrdesetak novih vozila, a nova su vrijedna 600 tisuća kuna.

-Vozila koja danas preuzimamo namijenjena su ispostavama u Velikoj Gorici, Samoboru, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Jastrebarskom. Uz patronažnu, koristit će je i služba kućne njege, koju smo formirali ove godine-rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Ksenija Čuljak, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, rekla je da je današnja primopredaja vozila prilika da se istakne važnost patronažne službe.

(foto:Zagrebačka županija)

Podijeli