Novosti Sport Događanja

Nova cijena vode, nakon 10 godina VG Vodoopskrba poskupljuje vodne usluge

17.01.2022. / Redakcija

VG Vodoopskrba d.o.o. najavila je podizanje cijena vodnih usluga s početkom ove godine.

Istaknuli su da su suočeni s drastičnim povećanjem cijene električne energije i ostalih troškova bitnih za formiranje cijene svojih usluga, zbog čega su primorani s 01.01.2022. godine izvršiti povećanje cijene za isporučene vodne usluge. Navedeno povećanje, kažu iz VG Vodoopskrbe, nužno je kako bi mogli izvršavati zadaće koje imaju kao Isporučitelj vodnih usluga na području grada Velike Gorice i pripadajućih naselja, pri čemu im je imperativ kvaliteta usluge i povećanje obuhvata kako vodoopskrbnom mrežom tako i mrežom odvodnje s pročišćavanjem.

-Ističemo kako cijena vodne usluge u Velikoj Gorici nije mijenjana od 2011. godine te je i dalje jedna od najnižih u odnosu na ostale isporučitelje vodnih usluga u Hrvatskoj- poručili su iz VG Vodoopskrbe.

Dosadašnja ukupna cijena za domaćinstva s odvodnjom i pročišćavanjem po m³ iznosila je 11,66 kn, nova ukupna cijena po m³ iznosi 14,01kn. Gledano u postotcima, vodna usluga na području Velike Gorice poskupljuje za 20-ak %.

Fiksna naknada u iznosu od 31,33 kn za domaćinstva s odvodnjom i pročišćavanjem te 18,76 kn za domaćinstva koja nemaju odvodnju s pročišćavanjem, ostaje nepromijenjena.

Usporedimo li novu cijenu vode u Velikoj Gorici s cijenom gradova u okolici kao i glavnim gradom Zagrebom, Gorica se nalazi negdje u sredini. Cijene za utrošeni kubik vode uglavnom se kreću oko 15 kuna.

Niže cijene su u Samoboru gdje kućanstva s odvodnjom plaćaju 12,7 kuna po m³, u Svetoj Nedelji potrošači kubik vode s odvodnjom plaćaju 11,38 kuna, u Svetom Ivanu Zelini je cijena 12,38 kuna po kubiku, a u Vrbovcu 12,38 kuna po kubiku.

Skuplje je u Ivanić Gradu gdje je cijena vode 15,33 kuna po m³, u Dugom Selu je 15,72 kune po kubiku dok cijena vode u Zagrebu za isti tip kućanstva iznosi 15,28 kuna po kubiku.

Nova Odluka o cijeni vodnih usluga u Velikoj Gorici objavljena je na internetskoj stranici (www.vgvodoopskrba.hr).

Podijeli