Novosti Sport Događanja

Nevjerojatno: "Muljao" da mu je automobil ostao zaključan pa triput od građana izvukao novac za taxi!

01.07.2022. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica provela je kriminalističko istraživanje nad 38- godišnjim muškarcem sa šireg područja Zaprešića koji je u kolovozu, rujnu i listopadu 2021. godine počinio više prijevara na području našeg grada.

Prvu prevaru napravio je krajem kolovoza prošle godine kada je prišao apoteci u Ulici Matije Magdalenića pa djelatnicu zamolio da mu pomogne pravdajući da mu se vozilo zaključalo, a da su mu u unutrašnjosti ostali dokumenti, novac i mobitel. Da bi djelovao uvjerljivije preko mobitela je simulirao razgovor s osobom koja je navodno trebala doći po njega, a nakon što je djelatnici kazao da nitko ne može doći po njega od djelatnice je zatražio da u posudi novac kako bi pozvao taxi.

Ona mu je u to povjerovala te mu zajedno s kolegicom dala ukupno 800 kuna kako bi se taksijem prevezao doma.

Isti muškarac takvo djelo ponovio je u župnoj kapelici u Ogulincu. Unutra je zatekao gospođu kojoj je „smuljao“ istu stvar, odnosno da mu je vozilo ostalo zaključano sa svim dokumentima, novcem i mobitelom. Također ju je zatražio mobitel kako bi navodno pokušao kontaktirati svog brata, a kako mu se on nije javljao gospođa mu je predložila da odu do prvog mehaničara da mu otključaju automobil. Muškarac je i to odbio uvjerivši gospođu da bi ga to koštalo više novaca nego da ga taxi odveze do Siska gdje je navodno trebao stići pa je pristala posuditi mu 500 kuna.

Da stvar bude gora, gospođa kod sebe nije imala toliku svotu pa su skupa otišli na njenu adresu gdje mu je dala traženih 500 kuna.

Treću takvu prijevaru muškarac je počinio u pekarnici u Ščitarjevu gdje je „prodao“ istu priču te djelatnicu uspio nagovoriti da mu da 600 kuna. Doznajemo da joj je obećao da će se vratiti istog tog dana te joj vratiti ne 600 nego 800 kuna čime bi ona nešto i zaradila.

Muškarcu ovo nisu prve takve prijevare jer je i ranije evidentiran za ista kaznena djela, a i druge policijske postaje su protiv njega iz tog razloga podnosila kaznene prijave.

 

Foto: Ilustracija, Sanjin Strukic/PIXSELL

Podijeli