Novosti Sport Događanja

Nastavljaju se provale u vikendice, sve češće i krađe bicikala iz stambenih zgrada

07.06.2019. / Petar Brnada

Nakon višestrukih provala u vikendice koje su zabilježene na području naselja Dubranec, lopovi su u proteklih tjedan dana harali i po Šiljakovini i Gudcima gdje su provalili u tri vikend-kuće.

Do prve provale došlo je u noći s 4. na 5. lipnja u Šiljakovini u Ulici Ivana Šabana gdje je opljačkana kuća u vlasništvu 66-godišnjeg muškarca s područja Velike Gorice.

-Tu je obavljen očevid i utvrđeno je da je nepoznati počinitelj došao do terase vikend kuće gdje je prišao dvokrilnim vratima podruma, a zatim obio bravu, ušao u podrum odakle je izvršio krađu dvije motorne prskalice, plinske boce, jedne udarne bušilice i jednog ručnog električnog cirkulara- izvijestili su iz velikogoričke policije dodavši da šteta iznosi čak 8000 kuna.

Već sljedeće noći, s 5. na 6. lipnja, u naselju Gudci, odnosno u Kostanjevcu, provaljeno je u čak dvije susjedne vikend kuće, jedna je u vlasništvu 78-godišnjakinje, a druga u vlasništvu 57- godišnjaka s područja Zagreba.

-Provala je izvršena na način da je počinitelj došao do prve vikend kuće gdje je obio bravu i ušao u kuću gdje je izvršio krađu jedne plinske boce, tri boce alkoholnog pića nakon čega se udaljio i otišao do susjedne vikendice gdje je pokušao obiti vrata kuće no u tome nije uspio. Potom je prišao podrumskim vratima vikendice u namjeri da ih otvori no međutim nije uspio otvoriti ni ta vrata tako da iz te kuće nije ništa otuđio- kazali su iz PP Velika Gorica te dodali da se šteta cijeni na 300 kuna.

Velikogorička policija u proteklom je tjednu i evidentirala dvije krađe bicikla koje su se dogodile na užem području grada.

Jedna se dogodila u dužem vremenskom razdoblju od 26. travnja do 1. lipnja u ulici Josipa Pucekovića gdje je nepoznati počinitelj izvršio krađu bicikla u vlasništvu 57- godišnjeg Goričanina.

-Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj došao do podrumskih prostorija stambene zgrade gdje je izvršio krađu bicikla starosti pet godina čija vrijednost se cijeni na oko 3500 kuna- rekli su iz policije.

Druga krađa dogodila se s 31. na 1. lipnja u Zagrebačkoj ulici gdje je nepoznati počinitelj iz podrumskih prostorija otuđio bicikl u vlasništvu 75-godišnjaka, starosti oko tri godine, a vrijednost je procijenjena na oko 3000 kuna.

U proteklih tjedan dana, 1. do 7. lipnja, velikogorička policija evidentirala je sve skupa 26 raznih događaja. Od toga je 10 kaznenih djela, gdje se u slučaju njih pet progon provodi po službenoj dužnosti dok je u drugih pet djela progon predviđen privatnom tužbom.

Zabilježeno je i pet nasilja u obitelji te tri prometne nesreće, dodali su iz policije.

Podijeli