Novosti Sport Događanja

Nastavljaju se akcije policije za vikend: Cilj je povećati sigurnost na cestama

25.02.2021. / Maja Peranić

Proteklog vikenda na području našeg grada dogodile su se dvije prometne nesreće, a u onoj težoj, kod Sortirnog centra Hrvatske pošte ozlijeđene su čak tri osobe. U nastojanju da se sigurnost svih sudionika cestovnog prometa poveća, policija je i za vikend pred nama najavila nove akcije pojačanog nadzora prometa.

Nastavak je to redovitih akcija koje velikogorička policija provodi svakog vikenda na svome području. Akcije kreću već sutra u poslijepodnevnim satima, a trajat će do ponedjeljka, 1. ožujka.

Prvenstveno su usmjerene na prekršaje brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, koji su i najčešći uzroci nesreća, pa tako najavljuju da će alkotestirati sve vozače koje prilikom nadzora prometa zaustave.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća-istaknuli su iz policije.

Stoga, pažljivo vozite i poštujte propise!

Podijeli