°C 22

Nastavlja se podjela kanti za odvajanje otpada na kućnom pragu

14.09.2017.

ivana

Ponovno kreće podjela plavih i žutih kanti za odvojeno prikupljanje otpada u goričkim kućanstvima. Ovime VG Čistoća nastavlja provođenje druge faze pilot projekta “Organizacija sustava odvojenog prikupljanja otpada” odnosno odvajanje otpada na kućnom pragu.

-U vremenu provođenja pilot projekta prikupljat će se podaci o količinama i kvaliteti odvojeno sakupljenog otpada te izvršiti analiza prikupljenih podataka koji će onda poslužiti kao temelj izrade operativnog plana za uvođenje novog sustava odvojenog prikupljanja otpada za cijelo područje Grada Velike Gorice. Također će se izvršiti analiza investicijskih i operativnih troškova novog sustava te kalkulacija ostvarenih ušteda-javljaju iz VG Čistoće.

Od 18. rujna posude će se dijeliti na području omeđenom Avenijom Pape Ivana Pavla II, ulicom Jurja Dobrile, Zagrebačka ulica od križanja s Kolodvorskom do Zubaka te Ulica Hrvatske Bratske Zajednice, Ulica kraljice Katarine, Ulica kraljice Jelene i Ulica kralja Petra Svačića.

Uz posude građani će dobiti i brošure s uputama što se odlaže u pojedine posude kao i raspored pražnjenja posuda do kraja kalendarske godine. Tako će se plastična i metalna ambalaža odvoziti utorkom, svakog trećeg tjedna, počevši 24. listopada, a papir svaki četvrti tjedan i to utorkom počevši od 31. listopada.

-U ovoj fazi projekta ne planira se izmicati posude za miješani komunalni otpad (zelene) jer se ovim projektom još uvijek ne uvodi odvojeno prikupljanje biorazgradivog otpada te će se miješani komunalni otpad i dalje odvoziti u dosadašnjem režimu-dodaju iz VG Čistoće.