Novosti Sport Događanja

Nakupio negativne bodove pa ipak sjeo za volan: 38-godišnjaka bez vozačke i prometne zaustavili u Črnkovcu i smjestili u zatvor

02.12.2023. / Maja Peranić

Bez vozačke i prometne dozvole, pod zabranom upravljanja motornim vozilima 38-godišnji muškarac vozio je kombi marke Mercedes Vito kroz velikogoričko naselje Črnkovec kada ga je ondje, u četvrtak oko podne zaustavila policija. Tom prilikom policija je utvrdila da 38-godišnjak ima niz počinjenih prekršaja te zbog dosad prikupljenih negativnih bodova niti ne smije upravljati vozilom. Muškarac je uhićen i poslan u pritvor na 15 dana.

-Provedenom kontrolom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili da osumnjičeni vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i to dok na snazi ima zabranu upravljanja motornim vozilima zbog prikupljenih negativnih bodova. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja - kazali su u policiji.

-Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. A Prekršajnog zakona, osumnjičenom muškarcu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao i to do donošenja odluke o prekršaju, iz razloga što je već najmanje dva puta kažnjen unazad tri godine za navedene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - izvijestila je policija.

Nakon uhićenja 38-godišnjak je odveden na Općinski sud Prekršajni odjel u Velikoj Gorici gdje mu je određena ukupna kazna zatvora u trajanju od 15 dana te je osumnjičeni muškarac odveden u Zatvor Zagreb na odsluženje zatvorske kazne. Ujedno, određena mu je i novčana kazna jer kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja u iznosu od 28 eura.

Na Sudu je osumnjičenom 38-godišnjaku izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, ukoliko u međuvremenu položi vozački ispit za navedenu kategoriju dok mu je presudom trajno i bez naknade oduzet teretni automobil osječkih registarskih oznaka, stoji u izvješću PU Zagrebačke.

Podijeli