°C 22

Nakon ljetne 'stanke' Mlin i pekare ponovno na meti lopova, provale u kuće obilježile i ovaj tjedan

13.09.2019.

Petar Brnada

Nakon nešto dužeg ljetnog 'zatišja' trgovine Mlin i pekare ponovno su postale predmetom policijskih istraživanja. Naime, u noći 9. rujna, provaljeno je u poslovnicu u Buševcu koja se nalazi na Trgu Seljačke sloge odakle je lopov ukrao polog iz blagajne.

-Tom prilikom je nepoznati počinitelj uporabom prikladnog alata, obio vrata te ušao u trgovinu odakle je izvršio krađu 400 kuna novca pologa iz registra blagajne i potom se udaljio u nepoznato- izvijestili su jutros iz PP Velika Gorica.

Istog dana u vremenu od 06:30 do 16:30 sati izvršena je provala u kuću u mjestu Opatija koja je u vlasništvu 57- godišnje žene.

Tamo je na mjestu događaja obavljen očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prišao prozoru gdje je zavlačenjem podesnog alata obio prozor i ušao u kuću. Potom je ispremetao stvari te izvršio krađu kuna i eura nakon čega je pobjegao kroz balkonska vrata- kazali su iz policije dodavši da se šteta cijeni na 2000 kuna.

Uz provalu u Opatiji, zabilježena je još jedna, a dogodila se u mjestu Ruča, 12. rujna. Tamo je u vremenu od 14:30 do 15:30 sati u izvršena krađa novaca i zlatnog nakita iz kuće u vlasništvu 84- godišnje žene.

-Nepoznati počinitelj prišao je otvorenom prozoru kroz koji je ušao u unutrašnjost kuće te tom prilikom otuđio novčani iznos od 2000 kune. Uz to je iz druge prostorije otuđio i zlatni nakit, a potom se udaljio u nepoznato. Šteta se cijeni na oko 3000 kuna- priopćili su iz policije.

Dodajmo da su u zadnjih sedam dana zabilježena tri nasilja u obitelji te osam prometnih nesreća, a u proteklih sedam dana, konkretno do 7. do 13. rujna zabilježen je sveukupno 41 raznorazni događaj.

Foto: Ilustracija/ pixabay