°C 23

Nadareni gorički duo evergreenima osvaja srca

01.01.2019.

Redakcija

Mlada nada hrvatske estrade, Bruno Banfić, hrabrim koracima osvaja ”glazbeno nebo“. Nakon stečenog iskustva u raznim glazbenim natjecanjima, u pripremi je i prva autorska pjesma, a to je tek njegov početak. Ovaj 21-godišnjak uspješni je mladi glazbenik koji je danas, tri godine nakon sudjelovanja u poznatom showu "Voice", odlučio biti malo prisutniji u javnom glazbenom svijetu te sada djeluje kao dio Acoustic dua, zajedno s djevojkom Anom Rovišan, također talentiranom mladom Velikogoričankom.

Bruno i Ana oboje su rođeni u Velikoj Gorici i, kako kažu, ne mogu se zamisliti u drugom gradu jer ovdje im je dom.

-Rođeni smo u Gorici, imali smo savršeno djetinjstvo. Nikad se ne bih preselio iz Gorice, to je moj dom, ovdje imam sve, i obitelj, prijatelje, sve što najviše volim- kazao nam je Bruno.

Ljubav prema glazbi od malih nogu

Budući da dolazi iz glazbene obitelji, ne čudi što se i Bruno pronašao upravo u glazbi te da je to ono čime se želi baviti u životu. Prva stepenica na tom putu bila je glazbena škola koju je upisao s osam godina te je tada naučio svirati i prvi instrument- gitaru. Šest godina kasnije, sa svojim društvom osnovao je bend u kojem je svirao do svoje 18. godine, kada slijedi velika prekretnica i nastup u Voiceu kroz kojeg ga je upoznala i šira javnost i gdje je pokazao svoj talent.

- U bendu sam se dalje profilirao u glazbi, naučio neke osnove sviranja i pjevanja. To su bile prve daske u smislu glazbenog života, ozbiljno bavljenje glazbom je krenulo negdje od Voicea, od tad se trudim čim ozbiljnije baviti ovim poslom- rekao nam je Bruno.

- To je jedno predivno iskustvo, došao sam do dvoboja gdje je ostalo 40 natjecatelja, meni je to bio veliki uspjeh jer sam mislio da ću doći samo do blind audicije. Za nekoga tko ima 18 godina, tko ništa ne kuži i uopće nije zreo u glavi, jako sam zadovoljan što sam postigao, to je bio maksimum od mene jer više nisam ni mogao postići- kazao je Banfić.

Nakon glazbenog showa, Bruno nam objašnjava, nije osjećao da je spreman za profesionalno bavljenje glazbom, kako većina natjecatelja radi. Odlučio je stati na loptu, zbrojiti sve doživljaje kako bi onda lakše odlučio što dalje. A nastavak puta uslijedio je kroz Acoustic duo.

Bruno & Ana Acoustic duo

Acoustic duo osnovali su Bruno i Ana Rovišan te kao takav postoji već dvije i pol godine. Goričani su ih nedavno mogli čuti na proslavi rođendana Goričkog kluba mladih gdje je zapjevao upravo ovaj dvojac.

Ana i Bruno sviraju ono što vole, domaće i strane pjesme, i ono što često čujemo na radiju.

-Takvi nastupi pokazali su nam se kao bolja shema od benda, jednostavnije je, a isto je unosno. Prvenstveno sviramo ono što volimo, nikakve zabavne, nikakve narodnjake. Sviramo pop, rock, evergreen, domaće, strano… U principu, ono što svi znaju i ono što se može čuti na radiju, nema tu nikakve alternative što netko ne voli, te pjesme svi znaju. I ono najvažnije, sviramo po svom guštu- kazao je Bruno.


Od suradnje do ljubavi

Međutim, ništa možda ne bi bilo ovako da Ana i Bruno nisu u vezi već tri godine, a zanimljivo je da su se upoznali u prijašnjem bendu u kojem je Bruno svirao kao klinac i gdje je započeo svoje prve glazbene korake. Ana im se priključila nešto kasnije te su tada bili jako dobri prijatelji, a i, kako nam kaže Ana, oboje su bili u vezama. Nakon što su izašli iz benda, shvatili su da imaju nešto više od prijateljstva, a sve svoje slobodno vrijeme provode vježbajući za zajedničke nastupe.

-Nedavno smo svirali na Adventu u Zagrebu, a osim toga, nastupali smo i ovdje u Gorici na našem "Prosincu u Gorici". Ana i ja imali smo veliku čast nastupiti s Jacquesom Houdekom, ovom prilikom bismo mu još jednom zahvalili, bilo nam je prelijepo nastupiti s njim. Nadamo se i budućoj suradnji- kazali su nam Ana i Bruno.

Osim nastupa u Gorici, ovaj simpatičan mladi par nastupao je i s Jazz orkestrom oružanih snaga Republike Hrvatske te im je cijeli prosinac bio radni, ali, kako kažu, uvijek im je drago kad ih ljudi zovu da nastupaju.

-Nastupamo i za Novu godinu, ali ne bunimo se, volimo to. Jedino meni zna biti jako hladno, ali sve to na kraju prebrodimo. Kod nas je super to što možemo biti jako tihi, a možemo biti i jako glasni. Imamo repertoar da budemo samo pozadinska muzika, a imamo i repertoar gdje znamo napraviti pravu feštu, bez narodnjaka, za ljude koji stvarno vole našu domaću glazbu, koju znaju i najmlađi i oni stariji- kaže Ana.


Okušali se i u talent showu

Prije nekoliko mjeseci, i Bruno i Ana odlučili su se prijaviti na glazbeno natjecanje RTL Zvijezde. Bruno je već imao iskustva u ovakvim natjecanjima, pa je Ani itekako bio podrška i nagovarao je da se prijavi jer je imala tremu.

-Kada je izašla na scenu i počela pjevati, ja sam pustio suzu, jednostavno je to bilo jače od mene. Znao sam koliko je ovo željela- kazao je Bruno.

Nažalost, u dvobojima su oboje ispali, ali ne žale ni za čim. Ana je ovim potezom pobijedila vlastiti strah te dokazala da je glazba njen životni put. Bruno je zaključio kako je ovo samo još jedno iskustvo u kojem su oboje dosta toga naučili, stekli nova prijateljstva, možda i neke buduće suradnje, a svakako se tako ovaj glazbeni par još jednom predstavio široj hrvatskoj javnosti.

Osim zajedničkih nastupa, Bruno planira snimiti i singl koji sprema još od Voicea, a, kako kaže, nakon tri godine nastupanja sada je pravo vrijeme za novu pjesmu. Kada je riječ o snimanju dueta, oboje su se složili da za to još nisu spremni te da je plan da prvo Bruno snimi svoju prvu pjesmu, a kasnije će na red doći i duet.

-Drago mi je što nisam napravio pjesmu odmah nakon završetka Voicea i što nisam ušao u taj svijet jer mislim da nisam bio spreman. Nakon tri godine praćenja scene i proučavanja svega oko sebe, mislim da sam stvarno spreman jer sada znamo kako sve funkcinira. A kasnije će Ana izbaciti singl ili duet, kada osjeti da je spremna za to- zaključio je Bruno koji sa svojom djevojkom polako, ali sigurno, korača dalje na svom glazbenom putu, pa ne sumnjamo da ćemo za njih još čuti.