Novosti Sport Događanja

Nabava namirnica, priprema obroka... Besplatna usluga gerontodomaćice za 14 korisnika iz Gorice

25.01.2022. / Petar Brnada

Od 1. studenog 2021. godine Grad Velika Gorica sudjeluje kao partner u EU projektu „AKTIVNI UZ PODRŠKU – širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb. Vodeći partner na projektu je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, a projektni partneri su: Grad Zagreb i Grad Velika Gorica.

-Projekt doprinosi rješavanju problema nedovoljnih kapaciteta i vrsta socijalnih usluga u zajednici koje će omogućiti prevenciju institucionalizacije osoba starije životne dobi na području grada Zagreba i grada Velike Gorice- priopćili su iz Grada Velike Gorice.

Shodno navedenom, jedna od aktivnosti u projektu je i pružanje usluge gerontodomaćice (nabava živežnih namirnica, pomoć u pripremi obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i slično) za 14 korisnika s velikogoričkog područja (osobe 65+ godina).

Usluga gerontodomaćice je besplatna i traje u periodu od 1. veljače 2022. godine do 30. kolovoza 2023. godine.

Ukoliko netko ima potrebu za ovakvom uslugom, slobodno neka kontaktira na kontakt: Maja Vrbanić, Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, tel: 385 1 39 07 301, Mob: +385 99 806 6880, e-mail: maja@mobbing.hr

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Podijeli