Novosti Sport Događanja

Na meti provalnika i kuća i trgovina u istoj ulici, lopovi se okomili i na stan u centru

13.03.2020. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica ovog je tjedna zabilježila dva pokušaja provale u Ulici Ivana Gorana Kovačića..

Na meti nepoznatog počinitelja ili više njih, našla se kuća 43- godišnje žene, ali i trgovina Mlin i pekare. Pokušaj provale u kuću zbio se u dužem vremenskom periodu, prema informacijama policije u razdoblju od čak mjesec dana, dok je u trgovinu provaljeno u noći s nedjelje na ponedjeljak.

-Djelo je izvršeno na način da se nepoznati počinitelj preko zidane ograde popeo na krov garaže, a zatim preko krova prišao prozoru gdje je uporabom podesnog alata obio prozor te ušao u kuću, ali je odustao od daljnjeg izvršenja kaznenog djela te se udaljio bez da je išta otuđio- iznijeli su nam u policiji detalje provale u kuću, dok su o slučaju provale u trgovinu kazali da provalnik nije uspio obiti vrata pa je odustao od daljnjeg izvršenja djela.

Uz slučajeve u Ulici Ivana Gorana Kovačića, gorička policija zabilježila je i pokušaj provale u stan koji se nalazi u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira.

Kako su nam rekli iz policije, u stan koji je u vlasništvu 72-godišnjeg muškarca provaljeno je 8. ožujka u vremenu od 16:30 do 21 sati.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj predmetnim alatom polomio bravu, obio i otvorio vrata, ušao u unutrašnjost stana, ispremetao stvari, ali iz neutvrđenih razloga odustao od daljnje namjere te se udaljio u nepoznato bez da je išta otuđio- kazali su nam u PP Velika Gorica.

Podijeli