Novosti Sport Događanja

Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad

24.09.2022. / Anes Šuvalić

Nogometno igralište na Križajnu ugostilo je danas tradicionalni malonogometni turnir u kojem su snage odmjerile tri domaće ekipe i jedna gostujuća. Tri domaće momčadi predstavljale su dijelove mjesta, tako da su jednu činili dečki s Pišinskog Brega i Križajna, drugu ekipa iz Brkićeve ulice, a treću dečki iz Ulice Turopoljsko-posavskog odreda. Gosti su došli iz Orla, točnije terapijske zajednice bivših ovisnika.

- Ovo je prilika da im pokažemo da i oni mogu normalno funkcionirati u zajednici, jer u našem društvu su još uvijek prisutne predrasude prema bivšim ovisnicima. Ovi dečki sada samostalno funkcioniraju i brinu o sebi, čisti su i uredni, sami sebi čiste i kuhaju – rekla nam je Andreja Radinger tajnica Udruge PET PLUS.

Ovaj turnir organizirali su zajednički Udruga PET PLUS i Udruga mladih Velika Buna, u sklopu projekta „Ništa nije učinjeno u jednom danu“ kojeg financira Ministarstvo zdravstva.

- Već četvrtu godinu surađujemo na ovom projektu. Zbog epidemioloških mjera preskočili smo dvije godine. Prezadovoljni smo sa suradnjom s našim partnerima iz Udruge PET PLUS. Ove godine smo više uključili naše sumještane iz Velike Bune, jer želimo stvoriti nogometno natjecanje u kojem će više puta godišnje snage odmjeravati momčadi sastavljene od stanovnika pojedinih ulica u našem naselju. Želimo ujediniti naše mjesto kroz sport i druženje – istaknuo je Marko Đurašin, predsjednik Udruge mladih Velika Buna.

Sportsko druženje u Velikoj Buni posjetio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je svojim dolaskom dao podršku ovoj plemenitoj manifestaciji, a naročito njezinim organizatorima.

Galerija slika

Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1) Na Križajnu održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su snage odmjerile tri domaće i jedna gostujuća momčad (1)

Podijeli