Novosti Sport Događanja

Muzej Turopolja postao Muzej gradića Nuština u novoj seriji "Područje bez signala"

15.01.2022. / Maja Peranić

„Područje bez signala“ nova je serija koja se prikazuje na Prvom programu HRT-a svakog ponedjeljka u 21:05 sati, a u njoj su svoje mjesto pronašle i prostorije Muzeja Turopolja.

Naš je Muzej, naime, poslužio kao „kulisa” za pojedine scene ove nove hrvatske serije pa su tako kroz njegove hodnike pred kamerama nedavno šetali poznati hrvatski glumci poput Renea Bitorajca, Krešimira Mikića, Tihane Lazović, Gorana Bogdana i drugih.

Režiju potpisuje Dalibor Matanić, producentica je Ankica Jurić Tilić, a serija zanimljivog naslova „Područje bez signala” nastala je prema istoimenom romanu Roberta Perišića.

U šest epizoda pratimo priču dvojice Zagrepčana koji dolaze u od svih zaboravljen gradić Nuštin s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi.

Prvi kat našeg Muzeja Turopolja postao je tako Muzej grada Nuština! Prostorije muzeja možete vidjeti u drugoj i trećoj epizodi koje su već emitirane, a ako ste ih slučajno propustili pogledajte ih na platformi HRTi.

foto: Kinorama

 

Podijeli