Novosti Sport Događanja

Mraclinci nastavljaju pomagati Amiće: Najpotrebnija su drva za ogrjev, higijenske potrepštine, pelene i odjeća za bebu

19.11.2022. / Redakcija

Udruga moj Mraclin, Društvo žena, KUD Dučec i ostali mještani Mraclina nastavljaju pomagati obitelj Amić. Ovu obitelj u svibnju je zadesila teška tragedija, u prometnoj nesreći poginula su tri člana obitelji, a u kolovozu je na radu poginuo još jedan član obitelji. Desetero djece ostalo je bez roditelja, hranitelja.

- Momentalno su im najpotrebnija drva za ogrjev, higijenske potrepštine, pelene za bebu, odjećica za bebu, itd. Moram napomenuti da se radi o izuzetno brižnim majkama, lijepo odgojenoj djeci, školarcima, dobrim đacima. Svi koji možete i želite pomoći, bilo financijski bilo u robi, molimo vas, slobodno se obratite. Ova djeca zaslužuju ljepše djetinjstvo - poručila je tajnica Udruge Moj Mraclin Vesna Tafra.

Kontakt telefon za sve koji hoće pomoći je 091 959 1249.

- Djeca su većinom školarci, njih sedmero, dok je troje u dobi od pet, jedne i pol godine te dva mjeseca. Skupljeno je dosta pomoći u onim stvarima za koje su nam majke djece rekle da im je najpotrebnije, no mi s akcijom nastavljamo dalje. Djeci su kupljeni bicikli, budući da idu u Mraclin i Vukovinu u školu. Kupljen je i frižider, te podmireni računi za struju. Veliki dio puta prema Lazima nema ni ulične rasvjete, pa je ružno djeci po mraku vraćati se kući. U nekoj bliskoj budućnosti, probat ćemo apelirati da im se uvede ulična rasvjeta, nekoliko uličnih lampi (stupovi postoje), dok je spajanje s cestom do Mraclina malo zahtjevniji zahvat, budući da nema niti stupova. No, mislim da bi se, uz malo volje, i to dalo urediti – poručili su iz Udruge Moj Mraclin.

Foto: ilustracija/Kristina Stedul Fabac/Pixsell

 

Podijeli