Novosti Sport Događanja

Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara!

10.03.2021. / Petar Brnada

Interes za kvalitetnim industrijskim i logističkim prostorima u poslovnoj zoni Meridian 16 nikada nije bio veći. Uz korisnike koji već godinama ondje posluju te one koji rade na ishođenju dozvola i uskoro kreću s gradnjom, u Vukovinsko polje useljava još jedan veliki investitor. Velika potražnja za skladišnim prostorima u Hrvatskoj, razvoj online trgovine i izuzetna prometna povezanost Velike Gorice istaknula je zonu u Vukovinskom polju kao najbolju opciju za sve veći broj tvrtki.

Potvrđeno nam je kako je u poslovnoj zoni u tijeku izgradnja dva velika projekta, a jedan od njih s pravom možemo nazvati mega-projektom! Naime, na području zone investitor Log Expert One započeo je gradnju logističkog centra ukupne bruto površine od oko 68.600 kvadratnih metara. O veličini centra u gradnji najbolje govori da se gradi na zemljištu veličine 160 tisuće kvadratnih metara, a sami objekti će biti površinom trostruko veći od susjednog logističko-distribucijskog centra Atlantic trade grupacije.

Kako doznajemo, u predmetna dva objekta nalazit će se skladišni i uredski prostori namijenjeni zakupu, a iz poslovne zone Meridian 16 potvrđeno nam je da ih je većina već zakupljena u fazi gradnje od strane renomiranih kompanija i brendova.

Do sada najveći logističko-distribucijski centar na području Vukovinskog polja bio je onaj Atlantic grupe koji je s radom započeo početkom 2019. godine. Investicija u izgradnju i opremanje bila je vrijedna oko 20 milijuna eura, a realizirana je u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom Kamgrad, u roku od samo sedam mjeseci. Usporedbe radi, logistički centar Atlantic grupe prostire se na 20-ak tisuća kvadratnih metara što jasno oslikava koliko će impresivna biti investicija Log Expert One tvrtke.

Dovršetak ogromne investicije Log Expert One tvrtke planiran je u prosincu ove godine.

Njihovi skladišni i uredski prostori koji će, kako smo i naveli, biti namijenjeni zakupu, postat će susjedi logističke tvrtke FAS logistika te hrvatske podružnice njemačke tvrtke Palco d.o.o. koja se bavi distribucijom i tehnološkom podrškom za prehrambenu industriju.

Stiže i cargo-partner Hrvatska

Meridian 16 kao vrlo atraktivnu lokaciju prepoznala je i tvrtka cargo-partner Hrvatska koja ondje također krajem ove godine planira otvorenje novog logističkog centra.

Iz tvrtke su nam potvrdili da je lokacija centra planirana u sklopu poslovne zone Meridijan 16, istaknuvši kako se nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Franjo Tuđman te je udaljena 20 minuta od centra grada uz izravnu vezu s autocestom A11.

Površina skladištenja predviđena je na 12.900 kvadratnih metara od kojih je 900 kvadratnih metara smještenih na mezaninu, a s novim centrom, kažu iz cargo-partnera, omogućit će kupcima potpunu i modernu uslugu skladištenja te integrirana logistička rješenja.

Pritom među glavnim prednostima koje nude navode strateško središte u blizini zračne luke Zagreb, šest pretovarnih rampi za kombi vozila, dvoja „drive-in“ vrata i ukupno 22 pretovarne rampe za kamione te suvremeno opremljen prostor za svakodnevne „cross-dock“ operacije i distribuciju.

Uz to nude i širok raspon dodatnih usluga, potpune usluge kratkotrajnog i dugoročnog skladištenja uz dodatne usluge: komisioniranje, pakiranje i konsolidaciju robe, tuzemnu i međunarodnu distribuciju te usluge elektroničkog načina poslovanja i ostale usluge ugovorne logistike.

Mjesto pronašao i logistički centar Eurospina

Drugi od dva spomenuta velika projekta koja su ušla u fazu realizacije je i onaj tvrtke Eurospin, koja u poslovnoj zoni gradi objekt tlocrtne površine od oko 29.000 kvadratnih metara. U poslovnoj zoni, naime, svoje mjesto tako će naći njihov središnji logističko-distribucijski centar (LDC), kao i uredski prostori uprave predmetne kompanije. Nalazit će se tik uz logistički centar Atlantic grupe, a iz Meridiana 16 doznajemo da i Eurospin planira dovršiti svoj objekt u prosincu ove godine.

Da poslovna zona u Vukovinskom polju bilježi povećani porast investitora potvrdila nam je direktorica Meridiana 16, Ivana Bakunić.

-Imajući u vidu trenutnu situaciju na tržištu odnosno povećanje poslovnih aktivnosti u maloprodajnom sektoru povezao s prehrambenim lancima, logistikom te skladišnim prostorima, zatim zbog znatnog osnaženja online prodaje, bilježimo povećanu potražnju za kvalitetnim industrijskim i logističkim prostorima- rekla nam je Bakunić dodavši da bi u njihovu poslovnu zonu uskoro trebali stići i brojni manji korisnici.

Tako bi u skorijem vremenu s gradnjom trebale započeti kompanije Alcu, Bertol, AGS, Astreja te CTO, obzirom da su ishodili potrebne dozvole, a još nekoliko budućih korisnika je u fazi ishođenja dozvola.

Dovršetkom izgradnje svih gore navedenih projekata, u zoni Meridian 16 biti će zaposleno oko 1500 ljudi, a nakon cjelokupnog dovršetka razvoja zone planirano je da će tu raditi i nekoliko tisuća ljudi.

U planu je stoga gradnja i dodatnih sadržaja u samoj zoni poput restorana, caffe bara, fitness centra itd., ali i gradnja dodatne infrastrukture, kao i uvođenje javnog gradskog prijevoza.

Galerija slika

Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara! Meridian 16: Započela gradnja mega-logističkog centra koji će se prostirati na gotovo 70.000 kvadratnih metara!

Podijeli