Novosti Sport Događanja

Meridian 16 u trećoj fazi razvoja: Stiže UPS, širi se Atlantic, uvodi se autobusna linija...

04.02.2023. / Ivana Ćurić

Na pomolu je treća faza razvoja poslovne zone Meridian 16 u Vukovinskom polju.U jednoj od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj u planu je širenje postojećih korisnika, grade se objekti novih, u planu je centralni objekt s uslužnim djelatnostima za posjetitelje i korisnike, a tijekom ove godine u planu je i uvođenje autobusne linije.

U trećoj fazi razvoja ove poslovne zone slijedi priprema 300.000 novih kvadrata prema pisanju Poslovnog dnevnika.

Svoju suradnju ovdje će u narednom razdoblju širiti Kamgrad i Atlantic Grupa koji su prije šest godina stigli ovu radnu zonu.

Dodatne skladišne prostore najavio je i LogExpert, u čijim se prostorima nalaze Cargo partner, Kuehne & Nagel, Phoenix Farmacija, Inter Cars, Maersk, Electrolux i Also.

Na na parceli od 15.000 kvadrata krenula je i gradnja budućeg objekta korisnika Rhea, jedinog ovlaštenog zastupnika američkog UPS-a.

Svoje mjesto u Vukovinskom polju su ranije našli i Eurospin Hrvatska, Fas Logistika, Palco, Bertol metal, a u postupku dovršetka izgradnje su prostori korisnika Astreja Plus i Alcu metali.

Uskoro će gradnju svojih objekata započeti i Centar toplinske obrade, AGS Zagreb, In Time, dok su u postupku ishođenja dozvola za svoje objekte i investitori Tahograf te Prahir.

U zoni bi u ovoj fazi razvoja trebao niknuti i M16 Centar u kojem bi se nalazili uslužni sadržaji za korisnike i posjetitelje.

Najavljene investicije u Vukovinskom polju zahtjevaju i dodatnu prometnicu te uvođenje autobusne linije najavljene za ovu godinu.

Podijeli