°C 1

'Mama budi zdrava': Gimnazijalci u suradnji s Gradom podržali prevenciju i borbu protiv raka dojke

04.10.2019.

Petar Brnada

Zajedno sa učenicima i djelatnicima velikogoričke gimnazije Grad Velika Gorica danas se uključio u projekt “Mama budi zdrava”, kao svojevrsnu najavu sutrašnjeg Dana ružičaste vrpce.

Kako je putem Facebooka poručio gradonačelnik, obilježavanjem Dana ružičaste vrpce izražavaju potporu prevenciji i borbi protiv raka dojke. Gradonačelnik se danas sa gimnazijalcima družio na platou ispred Srednjoškolskog centra gdje su 'opalili' i zajedničku fotku formirani u veliku vrpcu.

Već tradicionalno listopad je posvećen borbi protiv raka dojke, a svake prve subote u tom mjesecu obilježava se Dan ružičaste vrpce.

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije sutra će organizirati povorku koja će u 10 sati krenuti put Pučkog otvorenog učilišta, s ciljem edukacije žena, ali i muškaraca o važnosti ranog otkrivanja bolesti.

Galerija slika

'Mama budi zdrava': Gimnazijalci u suradnji s Gradom podržali prevenciju i borbu protiv raka dojke 'Mama budi zdrava': Gimnazijalci u suradnji s Gradom podržali prevenciju i borbu protiv raka dojke 'Mama budi zdrava': Gimnazijalci u suradnji s Gradom podržali prevenciju i borbu protiv raka dojke