Novosti Sport Događanja

Likovnom kolonijom u Gradićima počinju Dani EU baštine

20.09.2023. / Ivana Ćurić

Grad Velika Gorica već 11 godinu zaredom organizira međunarodnu manifestaciju Dani europske baštine u Velikoj Gorici u suradnji s Ministarstvom kulture i kulturnim ustanovama i udrugama na području Velike Gorice.

Prema prijedlogu Vijeća Europe tema za ovu godinu je LIVING HERITAGE / Živuća kultura i baština i nastavlja se na prošlogodišnju temu Održivost baštine. Ove godine tema će se posvetiti običajima, znanjima, obrtima i vještinama koje se prenose s generacije na generaciju i još uvijek su u upotrebi i ulozi očuvanja baštine i osjećaja identiteta.

Program ovogodišnje manifestacije je spreman, a sve započinjemo u subotu, 23. rujna 2023. godine. Likovnom kolonijom za djecu i mlade koja će se odvijati na već dobro poznatom mjestu: Društveni dom Gradići ili tradicijska okućnica kod PŠ Gradići od 10 do 17 sati. Tema je: Poculica i podgutnica –turopoljski modni dodaci, a članovi KUD-a Gradići u ulozi mentora prenijet će djeci i mladima svoja znanja o simbolici i vještinama koje su potrebne za izradu poculice i podgutnice, važnim dijelovima tradicijske turopoljske odjeće, danas ih zovemo modnim dodacima. Velikogorički likovni umjetnici i amateri pomoći će im da svoje dojmove prenesu slikarskim tehnikama na papir-poručuju organizatori.

Rok za prijave na radionicu je četvrtak, 21.9.2023 na mail:gkovacic@gmail.com , a pozvani su svi zainteresirani.

Podijeli