Novosti Sport Događanja

Laboratorij Doma zdravlja u radovima, na vađenje krvi samo djeca i hitni pacijenti

28.02.2024. / Ivana Ćurić

Od danas pa naredna dva tjedna u medicinsko-biokemijskom laboratoriju Doma zdravlja trajat će građevinski radovi zbog čega je rad s pacijentima ograničen na manji broj pacijenata.

-Riječ je o radovima kojima pokušavamo proširiti laboratorij koliko možemo, a ono što možemo napravit je da pomaknemo naš prijem unutar čekaonice oko jednog metra kako bi povećali prostor za uzorkovanje krvi. Trenutno imamo tri mjesta za uzorkovanje krvi, a ovom preinakom imat ćemo četiri. Time će se čekaonica malo skratiti, ali ne možemo drugačije, trebao bi nam duplo veći prostor nego što imamo jer pretraga je sve više, pacijenata je sve više i moramo se prilagoditi-rekla nam je voditeljica laboratorija dr.sc. Manuela Miletić, specijalist medicinske biokemije.

Prošle godine u svibnju u laboratoriju Doma zdravlja proširila se lista pretraga koje građani mogu napraviti. Uvedene su nove imunokemijske pretrage, među njima tumorski biljezi ,hormoni štitnjače, feritin i dr.

-Da bismo mogli uvesti nove pretrage dobili smo novi analizator koji je dosta velik i zauzima puno mjesta, što je dodatan razlog pomanjkanja prostora-dodaje dr.sc.Miletić.

Očekivano trajanje radova je dva tjedna, a za to vrijeme mole se svi korisnici Doma zdravlja za strpljenje.

-Djecu i hitne pacijente primamo i dalje, a za pretrage koje nisu hitne pacijenti će krv vaditi u ordinacijama svojih liječnika, potom će ih medicinske sestre donijeti nama na analizu. Nije nam problem testiranje uzoraka, nego samo uzimanje uzoraka zbog radova koji su u tijeku i molimo sve građane za strpljenje u ovoj situaciji-zaključila je Miletić.

Galerija slika

Laboratorij Doma zdravlja u radovima, na vađenje krvi samo djeca i hitni pacijenti Laboratorij Doma zdravlja u radovima, na vađenje krvi samo djeca i hitni pacijenti Laboratorij Doma zdravlja u radovima, na vađenje krvi samo djeca i hitni pacijenti

Podijeli