Novosti Sport Događanja

Kvar na elektromotoru kriv za požar u Turopolju

06.08.2022. / Redakcija

Nakon provedenog policijskog očevida utvrđen je uzrok požara koji je jučer u 17,40 sati buknuo u pogonu tvrtke PANA ENERGY u Turopolju.

- Požar je najvjerojatnije izbio zbog tehničkog kvara na elektromotoru jednog od izmjenjivača topline. Materijalna šteta je zasad neutvrđena – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Na putu na intervenciju, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i jedan vatrogasac DVD-a Turopolje kad je krenuo u spremište po opremu.

 - Od naših članova ukupno je na intervenciji, koja je trajala 20 sati i 30 minuta, sudjelovalo 12 članova – devet operativnih i tri neoperativna. Nažalost, po pozivu na intervenciju, na putu prema spremištu, jedan naš operativni član imao je nesreću u prometu, u kojoj je zadobio lakše ozljede i trenutno se nalazi u bolnici na liječenju. Želimo mu brz oporavak - poručili su iz DVD-a Turopolje. 

Zahvaljujući izvanrednoj i brzoj reakciji vatrogasaca spriječena mnogo veća materijalna šteta. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Buševec, DVD-a Turopolje i DVD-a Mraclin.

- Iz tvrtke u kojoj je izbio požar dobili smo podatak da je požar zaustavljen na svega par metara od skladišta u kojem se nalazi oko 600 do 700 tona drvene sječke - dodali su iz DVD-a, 

Podijeli