Novosti Sport Događanja

Kurilovečka dobila novo lice

20.04.2018. / Maja Peranić

Završili su radovi na rekonstrukciji dijela Kurilovečke ulice u Velikoj Gorici te je ona dobila potpuno novo lice. Gotovo 500 metara ulice od križanja s Miošićevom do Tesline presvučeno je novim asfaltom.

Radovi na rekonstrukciji dijela Kurilovečke ulice započeli su još u rujnu prošle godine, a danas je obnovljeni dio prometnice i službeno otvoren. Radove je obišao gradonačelnik Dražen Barišić s predstavnicima gradskih službi i VG Komunalca te istaknuo koliko je obnova ove ulice značajna za kvalitetu života stanovnika gradske četvrti Kurilovec.

-U našem kraju, ovom dijelu Velike Gorice, Male Gorice i ovoga djela susjednih naselja Kurilovečka je bila jedna vrlo bitna ulica koja je nekada bila žila kucavica koja je povezivala Vukomeričke Gorice i samu Veliku Goricu. To je bila ulica, dakle puna i prometa i života. Međutim razmještanjem i izgradnjom nekih novih prometnih koridora ona više nije imala to značenje, međutim ostala je bitna ne samo u emotivnom nego i u funkcionalnom smislu ljudima koji žive u ovoj gradskoj četvrti, u našem Kurilovcu. Zbog toga svega ju je trebalo u potpunosti rekonstruirati - rekao je gradonačelnik Barišić.

Grad Velika Gorica u rekonstrukciju oko 500 metara ulice uložio je 2,5 milijuna kuna. Ulica je presvučena s 3500 kvadratnih metara novog asfalta, uređeno je 1800 metara kvadratnih novog nogostupa, 19 novih vodnih priključaka te 11 fekalnih priključaka. Uz to postavljena je sva horizontalna i vertikalna signalizacija.

-Mislim da smo s time našim sugrađanima u Kurilovcu dali ono što oni i zavrjeđuju, dakle onaj standard koji i plaćaju, a u cilju naravno da postepeno, u skladu s mogućnostima Grada, obnavljamo duž cijele Velike Gorice, a postepeno u našim mjesnim odborima polako ulice dižemo na standard našega grada što i je u osnovi funkcija naših komunalnih poduzeća – rekao je direktor VG komunalca Jurica Mihalj.

Ovom obnovom Kurilovečke zadovoljni su mještani s kojima se prije samog obilaska podružio gradonačelnik.

-Skoro sve što se u Kurilovcu napravilo, napravilo se za vrijeme gradonačelnikovog mandata. Ja se Gradu i njemu zahvaljujem na tome, ali naša suradnja bi trebala biti još bolja. Imamo tu naš zaselak Kušanec za koji bismo voljeli da se isto napravi vodovod, kanalizacija, i druge stvari pa da ljude tamo malo zadovoljimo. Također želio bih da nam se to što su nam obećali dovrši do kraja od centra Gorice pa skroz do Josipovićeve ulice. Recimo da nam se i napravi projekt za Horvatovu ulicu i da nam se dovrši projekt za Jelačićevu ulicu– kazao je predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Ivan Novosel.

Željene radove u Kurilovcu bi mogli uskoro dočekati jer prema najavama gradonačelnika Barišića nastavak obnove Kurilovečke kreće već u svibnju.

-Već ćemo za otprilike dva tjedna, znači negdje početkom svibnja napraviti novi vanjski odnosno gornji sloj Kurilovečke ulice do samoga kraja, dakle do uklapanja u centar Velike Gorice, odnosno Ulicu Matice hrvatske. Tako da bi taj dio, dakle koridor priključak Kurilovca prema Velikoj Gorici bio novi, siguran, obnovljen i time bi se stvorili uvjeti da se tu i kvalitetnije živi.

Uskoro se, najavio je, kreće u obnovu i drugih ulica u ovom dijelu Velike Gorice.

-Ostalo nam je još nekoliko ključnih ulica, Jelačićeva nam je daleko najbitnija međutim tu moramo biti spremni prihvatiti i izraditi još nove projekte, osigurati financiranje. Ostalo je nekoliko manjih ulica kao što je Gajeva ulica, nastavak Tesline ulice i tako još neke ulice, i Miošićeva produžetak prema Kirinčićevoj i onda će ovaj dio naše Velike Gorice biti u potpunosti, što se tiče infrastrukture, obnovljen – istaknuo je Barišić.

Galerija slika

Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice Kurilovečka dobila novo lice

Podijeli