°C 12

"Kumičić" ponovno u akciji za potrebite Vukovarce

04.12.2018.

Ivana Ćurić

Osnovna škola Eugena Kumičića i ove godine nastavlja s humanitarnom akcijom "Kumičić za Vukovar" u koju se mogu uključiti svi građani.

Učenici Kumičića 12. prosinca putuju u Vukovar kako bi obišli herojski grad i donirali do tada prikupljene namirnice i potrepštine za potrebite Vukovarce, ovoga puta za Caritas župe Svetog Filipa i Jakova.

U vremenu od 5. do 11. prosinca u prostorijama škole (knjižnica), svi učenici, roditelji, bake i djedovi, i oni koji samo žele pomoći, mogu donirati prehrambene artikle i higijenske potrepštine, a donacije će se zaprimati od 8 do 19 sati.

-Prikupljaju se prvenstveno higijenske potrepštine: šamponi, sapuni, paste i četkice za zube, zatim higijenski ulošci, britvice, deterdženti za suđe i slično, potom konzerve hrane (paštete, mesni naresci, riba, povrće, gotova jela), mlijeko, dječja hrana (Čokolino, pahuljice), a naravno, možete donijeti i druge artikle koji nisu na popisu, a koji će koristiti potrebitim Vukovarcima-poručili su iz OŠ Eugena Kumičića čiji će osmaši donaciju dostaviti tijekom terenske nastave u Vukovaru idućeg tjedna.