°C 2

Kumičić ima dva državna prvaka u informatici

27.03.2019.

Juraj Odrčić

Velika vijest za Osnovnu školu Eugena Kumičića stiže s Državnom natjecanju iz informatike gdje su učenici Kumičića ostvarili izniman uspjeh osvojivši dva prva i jedno drugo mjesto! 

Na Državno natjecanje u Primoštenu od 19. do 22. ožujka pozvana su 172 učenika iz osnovnih i srednjih škola, a gorički učenici Fran Babić i Mihael Kardum bili su najbolji među najboljima.

Mihael Kardum osvojio je prvo mjesto u kategoriji Primjena algoritama za 6. razred, a Fran Babić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Primjena algoritama te drugo mjesto u kategoriji Logo za osme razrede. Mihaela je pripremala mentorica Katarina Grgić Noršić dok se Fran pripremali mentori Maja Đuričić i Ivan Šego.

Svojim uspjehom u dvije kategorije natjecanja Fran Babić potvrdio je prošlogodišnji naslov državnog prvaka, a oba učenika izborila su svoje mjesto na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi koja će se održati 13. travnja 2019. u Zagrebu.

- Čestitamo Franu, Mihaelu i njihovim mentoricama na ovom iznimnom uspjehu! Ponosni smo na vaše znanje, ljubav prema informatici i na vaš rad. Želimo vam još puno osvojenih medalja na idućim natjecanjima - poručili su iz škole ponosni na uspjeh svojih učenika.

Sjajan rezultat i za Habdelić te Gimnaziju

Veliki rezultat na Državnom natjecanju ostvario je i Tomo Hranilović, učenik 7. razreda Osnovne škole Jurja Habdelića koji je u kategoriji Digitalne kompetencije i Osnove informatike osvojio 4. mjesto.

Na natjecanje koje je ove godine održano u Primoštenu mladi Tomo otputovao je sa svojom mentoricom Dijanom Tomašić.

Vrlo uspješnima po pitanju informatike pokazali su se i gorički gimnazijalci koji su osvojili 6. mjesto u kategoriji Razvoja softvera srednje škole.

Grupu učenika iz Gimnazije činili su učenici Antun Drobnjak, Dorian Farkaš, Patrik Vuković koji su se natjecali pod mentorstvom Kristine Lučić.