Novosti Sport Događanja

KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima

21.09.2022. / Klara Kosić

Prošle nedjelje svečanim mimohodom su zaključene 57. Vinkovačke jeseni, a KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice su između 68 folklornih skupina iz raznih dijelova naše zemlje i izvan nje predstavili običaje Turopolja publici iz čitave Hrvatske.

Prestiž je među folklorašima dobiti pozivnicu za sudjelovanje u mimohodu Jeseni jer on je kruna cjelogodišnjeg rada svakog folklornog društva, a Lomničani su tu pozivnicu dobili već po trinaesti put, što samo potvrđuje njihovu kontinuiranu predanost i trud kojim čuvaju običaje svojega mjesta.

Za ovu prigodu odlučili su prikazati jurjevske običaje Donje Lomnice, a kući su se vratili s lijepim sjećanjima.

- Bilo nam je super. Ovo nam je trinaesti nastup na Vinkovačkim jesenima, a imali smo čast da predstavimo Zagrebačku županiju, Turopolje i Veliku Goricu na državnoj razini – rekao nam je predsjednik KUD-a, Mijo Jakunić.

 

Foto: KUD Nova Zora

Galerija slika

KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima KUD "Nova Zora" iz Donje Lomnice predstavili su Turopolje i Zagrebačku županiju na 57. Vinkovačkim jesenima

Podijeli