°C 21

Kučki most ponovno u prometu, završni radovi bili stopirani zbog epidemije

30.04.2020.

Petar Brnada

Nakon kratkotrajnog zatvaranja zbog dovršetka manjih radova, novi Kučki most ponovno je prohodan.

Obavljeni su manji radovi na spojevima mosta sa prilaznim cestama koji su i vidljivi na fotografijama u prilogu, a kako nam je pojasnio predstavnik glavnog izvođača radova na mostu, direktor Vladimir Jambrek, riječ je o prijelaznim napravama koje prema zakonskim propisima mora imati svaki most duži od 20 metara.

Kako smo pisali u utorak, s obje strane mosta bili su postavljeni betonski blokovi te crveno-bijela traka koji su onemogućavali prijelaz preko mosta, no već istoga dana u poslijepodnevnim satima na mostu su bili djelatnici poduzeća koji su krenuli u dovršavanje radova na pragovima mosta.

U međuvremenu su se pojavile razne teorije poput padanja na tehničkom pregledu, a nagađalo se i o nečijem nemaru i neradu, no kako nam je rečeno, krivac je isti onaj koji nam već mjesecima komplicira živote i na svim drugim poljima- koronavirus.

-S obzirom da je bilo vrijeme koronavirusa, djelatnici koji to rade, a koji su naši kooperanti, nisu mogli to napraviti ranije, no sada su se uspjeli pokrenuti s obzirom da su krenule mjere popuštanja, pa da se to napravi do kraja. S današnjim danom to je gotovo i time je naš obim posla na mostu kompletno gotov- rekao je Jambrek.

Nakon dovršetka spomenutih radova slijedi tehnički pregled kako bi se priča o Kučkom mostu konačno i službeno privela kraju.