°C 14

Kuće u Porinovoj ovog tjedna dvaput na meti lopova

17.01.2020.

Petar Brnada

Tjedan koji je već polako na izmaku obilježile su dvije provale u dvije kuće u Ulici kneza Porina koje su se dogodile u razmaku od svega nekoliko dana.

Kako smo jutros doznali iz PP Velika Gorica, jedna provala dogodila se 14. siječnja u vremenskom razdoblju od 13:30 do 18:50 sati, kada je provaljeno u kuću u vlasništvu 62-godišnjeg muškarca.

-Kazneno djelo izvršeno je na način da je nepoznati počinitelj provalio kroz prozor u prizemlju te ispremetao stvari i izvršio krađu gotovog novca u iznosu od 1000 kuna- otkrili su iz policije.

Druga provala dogodila se u vremenskom razdoblju od 13. do 16. siječnja. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj došao do prozora u prizemlju te isti obio i otvorio pa ušao u unutrašnjost. Tu je ispremetao stvari no iz neutvrđenih razloga odustao je od krađe te se udaljio ništa ne otuđivši, rekli su iz PP Velika Gorica.

U proteklih sedam dana, od 11. do 17. siječnja, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je sve skupa 35 raznoraznih događaja i dojava.

PP Velika Gorica imala je 13 kaznenih djela od čega se njih devet progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju četiri kaznena djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

Zabilježeno je jedno nasilje u obitelji, jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge te šest prometnih nesreća.