Novosti Sport Događanja

Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće

05.09.2017. / Juraj Odrčić

Nova školska godina vratila je mališane u školske klupe, a među njima su i djeca korisnici Centra za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici koji je u novu pedagošku godinu krenuo s dvije novosti - novom ravnateljicom i donatorskim programom koji će djeci osigurati više voća i povrća u njihovim obrocima.

Naime, kroz donatorski program trgovačkog lanca Kaufland u gorički Centar svakoga će tjedna stizati svježa pošiljka voća i povrća. Radi se o programu u koji je lanac uključio 23 škole, a među njima i gorički Centar za odgoj i obrazovanje koji dnevno priprema pet obroka za stotinjak djece.

- Nastojimo prilagoditi njihovu prehranu sa što više prirodnijih sastojaka da bi ishrana bila kvalitetnija. Puno djece dolazi iz socijalno ugroženih obitelji gdje prehrana često nije prilagođena njihovim potrebama, tako da i na ovaj način dok su kod nas nastojimo poboljšati kvalitetu njihovih života - rekla nam je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Na dvije lokacije u gradu djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje brinu za stotinjak djece u stalnom pedagoškom programu te još toliko koji dolaze po potrebi. Svakoga dana se priprema doručak, ručak i večera, a između njih i užina. Doručak je tako danas bio marmelada i maslac uz mlijeko, užina grožđe, a za ručak se priprema svinjska šnicla s prilozima. Vrijedne kuharice do kraja dana još će pripremiti i večeru s hrenovkama i jajima, a za popodnevnu užinu već je spreman namaz od svježeg sira.

- Voće će djeca imati za užinu, možemo koristiti za voćne salate, a povrće kuhano lešo ili za svježe salate. Dnevno pripremimo 60 obroka u doručku i večeri te 120 za ručak, stotinjak užina dva puta dnevno, tako da će i ovime obogatiti obrok - rekla nam je kuharica Marica Pejak koja se već 32 godine brine za prehranu djece u Centru.


Galerija slika

Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće Kroz školsku godinu donirat će im voće i povrće

Podijeli